Komentara: 7
Pregleda: 10266

Obeležen Dan OŠ "Miloš Crnjanski"

26.10.2016. u 17:58h
Izvor: TV Subotica
OŠ „Miloš Crnjanski“ je prigodnom priredbom u kojoj su učestvovali učenici svih razreda, proslavila Dan škole. Tim povodom, Regionalna privredna komora je ovoj obrazovnoj ustanovi uručila zbirku dečijih knjiga.
Obeležen Dan OŠ "Miloš Crnjanski"

Dan škole obeležava se na dan kada je rođen srpski književnik Miloš Crnjanski ,jedan od najznačajnijih stvaralaca srpske literature XX veka, te se tako pored obeležavanja 22 godine od kada ova obrazovna ustanova nosi ime Crnjanskog, proslavlja i 123. godišnjica njegovog rođenja.

„Miloš Crnjanski nije dečiji pisac tako da nećete čuti dečije pesme na priredbi, ali svojim životom i delovanjem vaspitno deluje na decu. Miloš Crnjanski je bio svestrana ličnost, za njega se smatra da je bilo najbolji fudbaler među piscima i najbolji pisac među fudbalerima. Čovek koji je posle smrti stekao svetsku slavu kao književnik, oprobao se u skoro svim književnim žanrovima i bio može se reći podjednako uspešan“, rekao je Miloš Vukadin, direktor OŠ „Miloš Crnjanski“.

Povodom Dana škole, RPK poklonila je đacima 30 knjiga iz savremene dečije književnosti, kako bi, kako je istakao predsednik RPK Slobodan Vojinović, investirala u budućnost i obrazovanje naših najmlađih sugrađana. Zbirku je u ime Komore uručila najmlađa članica ovog kolektiva, Nađa Vukmirović.

„Investicija u budućnost, kojom pokušavamo da razvijemo svest o biznisu i privredi još u osnovnim školama. Šta ima lepše đaku pokloniti, nego knjigu, koja je nažalost zapuštena i zapostavljena. Ovog puta kao poklon uručujemo 30 knjiga, odabranih od najboljih stručnjaka i najkvalitetnijih pisaca u ovom datom momentu. Praksa je da donaciju školama dajemo na Svečanoj sednici naše Skupštine, ali smo ipak odlučili da to ovog puta učinimo na Dan škole“, izjavio je Slobodan Vojinović, predsednik RPK Subotica.

Škola poslednjih godina beleži porast upisanih učenika, pa je u ovu školsku godinu ušla sa 23 đaka više nego prethodne. Ono što OŠ „Miloš Crnjanski“ izdvaja od drugih je jednosmenski rad, odnosno, đaci nastavu pohađaju samo u prepodnevnim časovima.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 10266
Povezane teme

osnovna škola miloš crnjanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.