Komentara: 5
Pregleda: 3887

Obeležen Dan Ekonomskog fakulteta

17.05.2013. u 21:15h
Izvor: RTV Yueco
Promocijom novog studijskog programa čije diplome će važiti bez nostrifikacije u svim zemljama Evropke unije, Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je Dan fakulteta i 53 godine postojanja i rada. Proslavi je prisustvovao veliki broj zvanica, a potpisan je i novi ugovor o saradnji, ovoga puta sa Naftnom industrijom Srbije.
Obeležen Dan Ekonomskog fakulteta

U danu kada Ekonomski fakultet u Subotici slavi 53. rođendan, i zvanično je obelodanjeno da su nadležni organi Srbije i Slovenije akreditovali novi studijski program koji će zajednički realizovati Ekonomski fakultet u Subotici i Fakultet za logistiku iz Celja. Studijski program “Logististika sistema u ekonomiji” izučavaće se na petog godini studija, a onima koji ga uspešno završe doneće diplomu koja će važiti u svim zemljama Evropske unije bez nostrifikacije, pošto će jedan od pečata na diplomi biti iz zemlje EU – Slovenije.

Obeležavanju Dana fakulteta prisustvovao je veliki broj zvanica iz sveta nauke, politike i privrede, a među njima i ministar prosvete Žarko Obradović. On je ocenio da je Ekonomski fakultet prevazišao prostore grada u kojem radi i Univerziteta u čijem je sastavu. Po njegovim rečima, u prilog tome govori saradnja sa svetskim univerzitetima, kao i studijski prorgram sa fakultetima iz Evropske unije, koji po njemu ne bio ostvaren da na fakultetu ne postoji kvalitet, naročito u menadžmentu.

Na Dan fakulteta, proširen je i pul preduzeća sa kojima se neguje poslovna saradnja. Tako je potpisan ugovor o saradnji sa Naftnom industrijom Srbije, koji će omogućiti studentima ovog fakulteta da slušaju predavanja i obavljaju praksu u najvećem domaćem poslodavcu.

Svečanosti u Subotici prisustvovali su predstavnici partnerskih fakulteta i Univerziteta iz Kine, Rusije i drugih zemalja. Osim toga, nakon nagrade Najevropljanin, dekanu fakulteta profesoru doktoru Nenadu Vunjaku uručeno je još jedno vredno priznanje – Počasni doktor nauka Univerziteta “Dostojevski” u Omsku, u Rusiji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3887
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.