Komentara: 10
Pregleda: 3625

Novi vid eko turizma: birdwatching

22.05.2015. u 17:57h
Izvor: Subotica.com
Na Paliću se 14. i 15. maja održao dvodnevni događaj, gde je konzorcijum „Zvuk ptica“ predstavio pre svega novi vid održivog eko turizma- birdwatching, kroz svečano otvaranje pešačkih staza za posmatranje i proučavanje ptica, uz pratedi umetnički i promotivni program.
Novi vid eko turizma: birdwatching

Gosti su imali prilike da po prvi put prošetaju novim stazama, vide i uče uz stručnu pratnju ornitloga, novine o našim vrstama ptica, mogućnostima njihove zaštite i sadašnjem stanju brojnosti populacija.

Stručni program je bio propraćen muzičkim koncertom grupe Dharma, koji su koristili zvučne zapise oglašavanja ptica kao muzičke semplove, a slušaoci su uz pomoć android aplikacija, koje sadrže svoje zvuke ptica (opise i fotografije) učestvovali u interaktivnom komponovanju i izvođenju eksperimentalne muzike. Ova muzika inspirisana zvukovima ptica je autorski program Jasne Jovićević, a muzička grupa ( J. Jovidevid, Armand Mesaroš i Bojan Bojid) je do sredine juna na turneji po Srbiji.

Novi vid eko turizma: birdwatching

Ovom prilikom je i otvorena izložba fotografija ptica, gde se moglo videti tridesetak autorskih dela profesionalnih i amaterskih fotografa, ljubitelja ptica i Prirode.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3625
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.