Komentara: 2
Pregleda: 5183

Novi uspeh studenata VTŠ na međunarodnom takmičenju

27.11.2015. u 09:52h
Izvor: Subotica.com
Od 19. do 21. novembra u Budimpešti je održano treće po redu međunarodno studentsko takmičenje pod nazivom "Trka inženjera". Tim Echo koga čine studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice je zauzeo treće mesto u kategoriji Informatike.
Novi uspeh studenata VTŠ na međunarodnom takmičenju

Ovo takmičenje ima za cilj da približi tehničke firme sa studentima i da podstiče inženjersko razmišljanje i rešavanje problema iz realnog života. Timovi mogu da se takmiče u jednoj od ponuđenih oblasti: informatika, elektrotehnika i mašinstvo.

Online kvalifikacije su održane krajem oktobra, kada su prijavljene ekipe dobile 24 časa da reše zadatke dobijene od strane firmi Nokia, Evosoft i GE. Pravo na učešće su imali studenti iz Mađarske i iz regiona.

Tim Echo čine studenti treće godine Informatike na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici - Atila Roža, Viktor Urmoš i Tamaš Varga. Oni su se u polufinalu borili sa 9 ekipa od kojih je 4 prošlo u finale.

Subotički studenti su u finalu imali 36 časa da reše teške zadatke koje su dobili od nekoliko firmi.Nakon napornog i marljivog rada uspeli su da osvoje treće mesto i da steknu skromnu nagradu od 50.000 forinti kao i nagrade od sponzora takmičenja u vidu tehničke opreme. Po rečima studenata, takmičenje i cela organizacija su bili na visokom nivou a oni su stekli nova iskustva koja će im pomoći u daljem inženjerskom poslu.

Samo da se podsetimo da je pre dve godine ekipa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici na ovom takmičenju isto osvojila treće mesto.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5183
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.