Komentara: 14
Pregleda: 6365

Novi objekti "Naše radosti"

02.10.2013. u 16:40h
Izvor: RTV City
Predškolska ustanova "Naša radost" otvorila je tri nova objekta. Nedavno, otvoren je vrtić u Aleksandrovu, a danas svečano su otvoreni objekati Zlatna ribica u Doroslovačkoj ulici i Jagodica na Kelebiji. Uz prigodan program naši najmlađi sugrađani pozdravili su svoje najbliže i dočekali goste, gradske zvaničnike i predstavnike "Naše radosti".
Novi objekti "Naše radosti"

Prema rečima direktora ove ustanove Jaše Šimića, novi objekti i povećanje grupa odgovor su na porast broja dece u gradu, što ne znači da smo izašli iz crno sive zone broja dece, kako je on rekao, ali se prema statistici približavamo nuli. Najviše dece upisano je u jaslice, oko 27 procenata, dok je u zabavište pošlo oko 4 procenta više dece od prethodnih godina.

Objekat Zlatna ribica u Mesnoj zajednici Mali Bajmok ove godine upisao je dvadeset i petoro dece više nego prethodne. Radi svakim danom od 5 40 do 18 časova i ima tri grupe.

Zbog potreba roditelja dece sa Kelebije, "Naša radost" zakupila je objekat dok se renoviranje prostorija koje su još 90 godina bile u sklopu ustanove, ne završi i stavi u upotrebu. Trenutno se radi na rekonstrukciji, radovi na spoljašnjosti objekta kao i stolarija su završeni, ostaje da se uradi grejanje i unutrašnjost objekta, ali zbog nedostatka sredstava završetak se očekuje do početka naredne školske godine. Novootvoreni objekat Jagodica je privremeno obdanište dok radovi ne budu završeni.

Ovom prilikom gradonačelnik Subotice Modest Dulić ocenio je povećan broj upisane dece u vrtićima kao prekid negativnog trenda proteklih godina i istakao da je veći broj dece svakako nešto što uliva nadu u bolju budućnost grada.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6365
Povezane teme

vrtić

naša radost

upis u vrtiće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.