Komentara: 18
Pregleda: 5339

Novac za Opštu bolnicu i Gerontološki centar iz pokrajinskog budžeta

15.12.2016. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Na jučerašnjoj sednici Pokrajinske vlade odlučeno je da se novac iz tekuće budžetske rezerve usmeri, između ostalog, na Opštu bolnicu i ustanove socijalne zaštite, među kojima je i subotički Gerontološki centar.
Novac za Opštu bolnicu i Gerontološki centar iz pokrajinskog budžeta

Iz tekuće budžetske rezerve, institutima za onkologiju i za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, Opštoj bolnici Subotica i Kliničkom centru Vojvodine, usmereno je 35 miliona dinara. Od dela tih sredstava u subotičkoj Opštoj bolnici finansiraće se stavljanje u funkciju sistema za CT dijagnostiku.

Vlada je odlučila i da 60.3 miliona dinara za sanaciju i opremanje 27 ustanova socijalne zaštite u Vojvodini, među kojima su domovi za decu i omladinu, ustanove za duševno obolela lica i lica ometena u razvoju, gerontološki centri i domovi za stare.

- To je namenski novac namenjen za nabavku medicinske opreme. Još uvek ne znamo tačno o kojoj sumi je reč, ali svaki novac u ustanove socijalne zaštite je dobrodošao – kaže Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra. - Drago nam je što u ovoj teškoj godini Pokrajinska vlada misli i nas. Takođe, imamo i pomoć republike, koja nam je obezbedila sanitetsko vozio i 12 miliona dinara za nabavku opreme. Situacija u socijalnoj zaštiti jeste teška, ali uz njihovu pomoć trudimo se da obezbedimo najbolje uslove za život naših korisnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5339
Povezane teme

gerontološki centar subotica

opšta bolnica

petar balažević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.