Komentara: 23
Pregleda: 4748

Novac četvrt veka (za)obilazi Y krak

04.05.2015. u 18:04h
Izvor: Subotica.com
Zaobilaznica Koridora 10, od Subotice ka Kelebiji, duga 22 kilometra, gradi se tačno 25 godina. Ono što je golim okom vidljivo, da neće uskoro biti završena potvrdio je i premijer Aleksandar Vučić, koji je naglasio da u republičkoj kasi trenutno nema 28 miliona evra da se ova velika investicija privede kraju.
Novac četvrt veka (za)obilazi Y krak

- Ne želim da dajem lažna obećanja, u ovom momentu u republičkom budžetu nema 28 miliona evra, koliko je otprilike potrebno da se „Y krak“ završi, ali možda do kraja godine, kada se okončaju privatizacije i kada u dogovoru sa MMF-om deo novca usmerimo na investicije, možemo da obezbedimo deo sredstava da radovi budu nastavljeni – izjavio je premijer Vučić, prilikom nedavne posete Subotici.

Radovi na „prstenu“ oko Subotice, kojim bi se teretni saobraćaj izmestio iz centra grada, počeo je još 1990. godine i tada je u jednom mahu izgrađena deonica duga pet kilometara. Potom su radovi otvarani pred skoro svake izbore, u Subotici se promenilo šest gradonačelnika, u republici bar četiri garniture vlasti, ali kapitalni projekat nije završen a urađena je svega trećina posla.

Krajem maja 2010. godine, mašine su se pokrenule po peti put i tada je rešeno izuzetno zahtevno izmeštanje visokonaponskog dalekovoda, eksproporijacija 285 hekatara, nasuta je zemlja i sve je bilo spremno za početak asfaltiranja. Međutim, dve godine kasnije, radovi su, zbog nedostatka novca, ponovo stali. Takvo stanje je i sada, posle skoro tri godine, a nažalost, i ono što je urađeno zaraslo je u korov i prepušteno na milost i nemilost zubu vremena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4748
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.