Komentara: 24
Pregleda: 4904

Nova sportska hala rešila bi probleme

01.12.2015. u 16:33h
Izvor: Subotičke novine
Sportski klubovi koji koriste salu ogorčeni što se u njoj i ove godine održala manifestacija koja uključuje izložbu životinja.
Nova sportska hala rešila bi probleme

U Subotici se od 27. do 29. novembra održala tradicionalna, 32. po redu Međunarodna izložba sitnih životinja, a tradicionalna izložba, proizvela je i tradicionalne polemike – izložba ovakve prirode svakako treba Subotici, ali je pitanje da li se ona mora održati u Hali sprotova, kako zbog uskraćivanja termina, tako i sa pitanjem oko higijenskih uslova u kojima sportisti rade nakon što izložba prođe.

I ove godine su svi klubovi koji koriste Halu potpisali peticiju da se Međunarodna izložba ne održi. Ipak, izložba je održana u Hali sportova.

– Svakako sam za to da se u Subotici nastavi dugogodišnja tradicija održavanja Međunarodne izložbe sitnih životinja, ali sam iznenađen što se tako nešto i ove godine održalo u Hali sportova. Pogotovo jer sam imao razgovore sa direktorom JKP „Stadion” i sa ljudima koji oranizuju ovu manifestaciju i dogovor je bio da Hala sportova ove godine ne bude korišćena za tako nešto. Ponavljam, nisam protiv toga, ali da se potraži neka druga lokacija.  Zvaničan odgovor od direktora JKP „Stadion” zašto će se izložba ipak održati u Hali sportova nisam dobio, ali nezvanični razgovori su išli u tom pravcu da je doveden pred svršen čin – ističe Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam, pa nastavlja:

– Izneo sam probleme na Kolegijumu, mislim da imam političku podršku da zatražim od Gradskog veća Subotice da donese odluku da se manifestacije koje uključuju životinje više ne održavaju u Hali sportova, a da se za tu namenu opredeli neki drugi objekat.

Nova sportska hala rešila bi probleme

Izložba sitnih životinja u Hali sportova

Hala sprotova je u poslednje vreme izuzetno opterećen sportski objekat, uz pomenutu Međunarodnu izložbu, koncerti, evropske utakmice subotičkih ekipa, stvaraju dodatne probleme. Najviše trpe korisnici velikog terena, košarkašice i košarkaši koji, na primer, u proteklih tridesetak dana čak šesnaest dana nisu mogli da treniraju.  

– Imamo paradoks da dobre sportske stvari stvaraju probleme. Posle niza godina imali smo tri ekipe u evropskim takmičenjima. Od toga dve koriste Halu sportova, veliki teren, a takmičenja iziskuju montiranje tarafleksa, što takođe oduzima termine ostalim ekipama. Uspeli smo da deo termina za treninge prebacimo na školske sale, sa pojedinim direktorima moramo imati bolju saradnju i uskoro će uslediti set mera kojima će se pomenti problemi rešiti u budućnosti.

Kako ističe Ostrogonac, zaključak za najbolje rešenje problema se sam nameće.

– Ovo je dovoljan znak da nam je zaista potrebna jedna nova, ozbiljna multifunkcionalna hala. Žao mi je što takve inicijative nije bilo poslednjih tridesetak godina, jer potreba postoji. Očekujem da to bude jedan od prioriteta u novom mandatu, bez obzira na sastav Skupštine, jer je to i jedan od prioritetnih problema koji je uočen o Strategiji razvoja sporta.

Iako se u ovom slučaju nazire problem u komunikaciji člana GV Subotice i direktora JKP „Stadion”, Ostrogonac ističe da je u JKP „Stadion” ipak dosta urađeno u proteklom periodu.

– Na početku mandata sam se suočio sa ozbiljnim problemima u JKP „Stadion”, a drago mi je da se direktor angažovao u njihovom rešavanju. Između ostalog, bilo je ozbiljnih sukoba oko termina, direktor je dobro reagovao, a u saradnji sa Gradom je osposobljena i sala za borilačke sportove. Verujem da ćemo i u budućnosti probleme rešavati na sličan način – dodaje Ostrogonac.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 4904
Povezane teme

hala sportova

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.