Komentara: 21
Pregleda: 5869

Nova fasada na Muzičkoj školi

21.10.2014. u 18:10h
Izvor: RTV Yueco
Muzička škola konačno je dobila novu fasadu. Gradonačelnik Subotice Jene Maglai svečano je predao obnovljenu zgradu njenih učenicima i profesorima. Grad je za ovu investiciju izdvojio oko 22 miliona dinara, a finansijsku pomoć je pružio i pokrajinski sekreterijat za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova. Radovi su trajali nešto više od godinu dana, a samim završetkom i centar Subotice popirimio je mnogo leši izgled.
Nova fasada na Muzičkoj školi

Ova zgrada je izgrađena pre 167 godina, dok se Muzička škola u nju uselila davne 1868. godine. Od toga datuma u Subotici je pokrenut intenzivniji muzički život. Danas ovu školu pohađa oko 700 učenika. Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i predsednik skupštine grada Ilija Maravić, otkrili su novu ploču na školi, koja predstavlja novi sjaj fasade. Direktorka Muzičke škole, koja je održala kratak govor, je istakla da sada i učenici, ali i profesori drugačije ulaze u ovu ustanovu.

Grad je izdvojio 22 miliona dinara za realizaciju ovog projekta, istakao je gradonačelnik Subotice i zahvalio i bivšem gradonačelniku koji je ovaj projekat i pokrenuo. U poslednjih nepunih godinu dana, novo gradsko rukovodstvo, nastavilo je sa realizacijom projekta.

Nova fasada na Muzičkoj školi

Pokrajinski sekreterijat za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova takođe je pomoglo projekat, i to sa 4 miliona dinara, a zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas je istakao da odaje priznanje lokalnoj samaoupravi na realizaciji projekta.

Nova fasada na Muzičkoj školi

I u narednoj godini nastaviće se ulaganja u ovu školu zarad boljih uslova, a isto tako najavljeni su i radovi na drugim fasadama u centru grada. Svečanosti ovoga dana doprineli su i sami učenici koji su pozakali samo deo onoga što su upravo u ovoj školi naučili.

Više fotografija možete pogledati u povezanom albumu.

Izvor: RTV Yueco
Nova fasada na muzičkoj školi Nova fasada na muzičkoj školi Nova fasada na muzičkoj školi Nova fasada na muzičkoj školi Nova fasada na muzičkoj školi Nova fasada na muzičkoj školi Nova fasada na muzičkoj školi Nova fasada na muzičkoj školi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 5869
Povezane teme

muzička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.