Komentara: 5
Pregleda: 5816

Nismo dovoljno vežbali, sportski park otišao u Novi Sad

28.07.2012. u 11:42h
Nismo dovoljno vežbali, sportski park otišao u Novi Sad

Pre nedelju dana (21. jul) održano je sportsko takmičenje u Dudovoj šumi koje je organizovala kompanija Telenor u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, takmičenje koje je održano još i u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu. Sportovi koji su bili u konkurenciji su biciklizam, veslanje i trčanje.

Ovo takmičenje je bilo uvod u Olimpijske igre koje su sinoć svečano otvorene u Londonu, i za koje je kompanija Telenor obezbedila novčana sredstva za unapređenje i modernizaciju sportskih i rekreativnih kapaciteta za grad koji bude imao najveću pređenu kilometražu.

Iako Subotica voli da se pohvali sloganom "Grad sportova", nažalost bila je relativno slaba posećenost pre nedelju dana i nismo uspeli da sakupimo dovoljno kilometara da budemo sigurni da će namenska sredstva Telenora stići upravo u naš grad.

Ispred našeg grada i naših rezultata bili su novosađani koji su i pobednici ovog takmičenja takmičenja i u svom pobedničkom pohodu prešli su 2.717 kilometara. 

Cilj takmičenja koji su organizovali Olimpijski komitet Srbije i Telenor je bio da se svim građanima približe Olimpijske igre, promovišu olimpijske vrednosti, sportski duh i fer plej, ali i da takmičari u sva četiri grada zajedno pređu 2000 kilometara i time simbolično savladaju okvirnu udaljenost od Srbije do Londona.

-Takmičenje u olimpijskim disciplinama bio je još jedan od načina da pokažemo našim sportistima u Londonu da ih podržavamo, a Kragujevčani, Subotičani, Nišlije i Novosađani su zajedno istakli da je olimpijski duh, zajedništvo, prijateljstvo i fer plej nešto što postoji kod svih nas. Uspeli smo da učesnike ujedinimo u istom cilju - da se bore za svoj grad, onako kako se sportisti bore za svoju zemlju - rekla je Dina Janevski, direktorka marketinga Telenora.

Nismo dovoljno vežbali, sportski park otišao u Novi Sad

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5816
Povezane teme

dudova šuma

sport

telenor

rekreacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.