Komentara: 6
Pregleda: 5524
Foto

Nemanja Subanović pobednik 3. teniskog memorijala "Jovan Kukaras"

23.05.2015. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Na upravo završenom međunarodnom teniskom turniru za dečake i devojčice do 14 godina koji se igrao proteklih nedleju dana na terenima u Dudovoj šumi saznali smo pobednike u obe konkurencije. Kod dečaka najbolji je bio Nemanja Subanović, dok je kod devojčica najbolja bila ruskinja Ekaterina Repina.
Nemanja Subanović pobednik 3. teniskog memorijala "Jovan Kukaras"

Na ovogodišnjem turniru nastupili su takmičari iz 28 zemalja iz celog sveta, od kvalifikacija do glavnog žreba u pojedinačnoj i konkurenciji dublova nastupiilo je oko 140 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina.

Glavni nosioci turnira, kod dečaka Vanja Dobrnjac svoje učešće završio je u četvrtfinalu gde ga je zaustavio današnji pobednik (6:3, 6:0), dok je  subotičanka Anđela Skrobonja svoje učešće su završila u polufinalu, takođe od  današnje pobednice ženskog finala (6:3, 3:6, 6:1).

Zbog lošeg vremena u prepodnevnim časovima finala u obe konkurencije su odigana u zatvorenoj hali u okviru teniskog kompleksa Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi.

Nemanja Subanović pobednik 3. teniskog memorijala "Jovan Kukaras"

Nemanja Subanović

U muškom finalu rođeni subotičanin Nemanja Subanović (Crvena zvezda, 8) je bio uspešniji od vršnjaka iz Umaga Admira Kalandera (5) kojeg je savladao u dva seta rezultatom 6:4, 6:2. U drugom finalu devojčica sastale su se beograđanka Jovana Babić i Ekaterina Repina, inače ruska državljanka ali koja poslednje četiri godine igra za beogradsku Crvenu zvezdu, a bolja u tom duelu bila je Ruskinja koja je odnela ubedljivu pobedu rezultatom 6:1, 6:1.

Dete Spartaka Nemanja Subanović sumirajući utiske sa ovog turnira izrazio je veliko zadovoljstvo što je došao do titule upravo u svom gradu, ističući da je jučerašnji polufinalni meč koji je dobio u tri seta bio dosta važan i dao mu neophodno samopouzdanje za današnje finale u kojem je bez većih problema savladao tenisera iz Hrvatske.

Na svom putu do titule Nemanja je savladao prvog, trećeg i petog nosioca i još jednom pokazao veliki potencijal i tenisko znanje koje najavljuju svetlu budućnost kako za njegovu ličnu sportsku karijeru, tako i za srpski tenis.

Nemanja Subanović pobednik 3. teniskog memorijala "Jovan Kukaras"

Nemanja, Jovana, Ekaterina, Admir

Jovana Babić je irazila zadovoljtvso učešćem u finalu napominjući da joj je put do ovog susreta bio trnovit i pun izazova.

- "Imala sam od početka turnira jako teške mečeve, u finalu sam dala sve od sebe ali ona (Ekaterina) je bolje odigrala. Jako sam ponosna na svoj rezultat na ovom turniru, izuzetno mi je drago što sam učestvovala na ovako jakom međunarodnom turniru, i to još u Srbiji" - izjavila je mlada Jovana Babić.

Nemanja Subanović pobednik 3. teniskog memorijala "Jovan Kukaras"

Jovanina nepremostiva prepreka u ovom finalu bila je Ekaterina Repina

- "Ovo je moj prvi osvojeni turnir, mnogo sam ponosna na sebe. Odlično sam odigrala i imam iza sebe stvarno fantastičan turnir. Žreb mi je na početku bio težak, bili su teški mečevi ali pobeđivala sam."  - izjavila je Ekaterina i dodala da je zadovoljna organizacijom turnira, te je iskoristila priliku da se zahvali organizatorima i svima koji su doprineli da se ovaj turnir održi.

Osvajačima titula i finalistima međunarodnog turnira po završetku oba meča uručeni su pehari, a trofej memorijala uručio je unuk pokojnog sportskog radnika Jovana Kukarasa.

Organizatori turnira su TK "Spartak" i Grad Subotica.

Izvor: Subotica.com
Finale 3. Memorijalnog teniskog turnira "Jovan Kukaras" Finale 3. Memorijalnog teniskog turnira "Jovan Kukaras" Finale 3. Memorijalnog teniskog turnira "Jovan Kukaras" Finale 3. Memorijalnog teniskog turnira "Jovan Kukaras" Finale 3. Memorijalnog teniskog turnira "Jovan Kukaras" Finale 3. Memorijalnog teniskog turnira "Jovan Kukaras" Finale 3. Memorijalnog teniskog turnira "Jovan Kukaras" Finale 3. Memorijalnog teniskog turnira "Jovan Kukaras"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5524

Povezane vesti

Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir do 14 godina

dudova šuma

teniski turnir

nemanja subanović

međunarodni teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.