Komentara: 17
Pregleda: 6157

Nema poskupljenja komunalnih usluga do daljnjeg

03.12.2013. u 10:28h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Kabinet gradonačelnika oglasio se saopštenjem u kojem napominju da do povećanja cena komunalnih usluga neće doći dok se ne sagleda aktuelno stanje u Javnim preduzećima. Saopštenje prenosimo u celosti.
Nema poskupljenja komunalnih usluga do daljnjeg

Iako su upravni odbori javnih komunalnih preduzeća „Subotička toplana”, „Subotičke pijace”, „Dimničar” i „Pogrebno”, početkom novembra ove godine, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima i planovima i programima preduzeća odobrili korekcije cena usluga i zahteve za povećanje cena dostavili nadležnom Sekretarijatu u lokalnoj samoupravi, koja je njihov osnivač, gradonačelnik Subotice Jene Maglai do daljnjeg neće dozvoliti tražena poskupljenja i ti zahtevi neće biti upućeni Gradskom veću, kao nadležnom organu, na usvajanje.

- Sve dok ne sagledamo trenutnu situaciju u javnim komunalnim preduzećima koja su nam dostavila zahteve za povećanje cena usluga i ne steknemo uvid u njihovo poslovanje, do zahtevanih poskupljenja sigurno neće doći. Povećanje cena je, inače, veoma složeno pitanje i na to koja će poskupljenja biti odobrena utiče mnogo činilaca, kaže gradonačelnik Jene Maglai.

Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana” zatražilo je korekciju varijabilnog dela cene za isporučenu toplotnu energiju za 6,95 odsto, dok bi fiksni deo ostao nepromenjen. JKP „Subotičke pijace” i JKP „Dimničar” traže povećanje cena za 5,5 odsto, a JKP „Pogrebno” poskupljenje u visini od 5,5 odsto linearno na sve usluge preduzeća.

Predlog o korekciji cena usvaja Gradsko veće, a za povećanje cena neophodna je saglasnost Skupštine grada.

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 6157

Povezana vest

Povezane teme

subotičke pijace

subotička toplana

jkp pogrebno

kabinet gradonačelnika

javna preduzeća

poskupljenja

jkp subotičke pijace

jkp dimničar

cene grejanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.