Komentara: 5
Pregleda: 3417

Nedostatak lekova u subotičkoj bolnici

17.11.2011. u 15:34h
Izvor: RTV Yueco
Nedostatak lekova u subotičkoj bolnici

Zbog promena na farmaceutskom tržištu, Opšta bolnica Suboticima problema sa snabdevanjem lekovima u određenim periodima, ali i sa potrošnim materijalom kao što su gaze, špricevi, izjavio je za Yu eco direktor Opšte bolnice dr Goran Bićanin.

Po njegovim rečima je došlo zbog promene u strukturi preduzeća koja snabdevaju zdravstvene ustanove, odnosno umesto dosadašnjih veledrogerija na tržištu su se pojavile nove koje imaju čistu ekonomsku logiku – koliko para, toliko lekova, a pošto su sve bolnice opterećene dugovima, dolazi do problema. Problem nastaje i zbog toga što su potrebe građana za lečenjem u bolnici daleko veće od finansijskih mogućnosti koje određuje Fond za zdravstveno osiguranje.

To znači da bolnica dobija “cifru” u koju treba da uklopi plan, a ukoliko su potrebe građana veće, fond to adekvatno ne prati, tako da dolazi do problema u snabdevanju i lekovima i repromaterijalom. To znači da u bolnici nema restrikcija, već da se sa raspoloživim repromaterijalom postupa racionalno, tvrdi Bićanin.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3417
Povezane teme

subotička bolnica

Goran Bićanin

bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.