Komentara: 6
Pregleda: 4404

Nastup Jasmine Nađ u meču za pojas EBF federacije

26.03.2015. u 13:58h
Izvor: Subotičke novine
Jasmina Nađ, takmičarka Kluba borilačkih veština "Ultimat fajter Spartak" nije uspela da osvoji pojas EBF federacije. Ona je pružila odličnu borbu protiv šampionke Karine Rinaldo u meču na Korzici, a u šest rundi Francuskinja je pobedila na poene, 3:2.
Nastup Jasmine Nađ u meču za pojas EBF federacije

– Naravno da sam mogla bolje, ali treba znati da je reč o jednoj odličnoj protivnici koja je do sada uglavnom pobeđivala prekidima.  Izdržala sam celu borbu od šest rundi, ona je bila bolja u prvoj, ja u drugoj i trećoj, u četvrtoj je bilo nerešeno, a rivalka je do pobede došla u završne dve runde – govori Jasmina Nađ, a potom otkriva kako se pronašla u ovom, za ženski pol ne toliko popularnom sportu.

– Krenula sam da se boksom i kik-boksom bavim rekreativno, ubrzo sam imala i prvu borbu i svideo mi se sav taj adrenalin koji u tih nekoliko rundi projuri kroz telo. Van ringa nisam ratoborna, ali se nekakva energija probudi kada krenem u borbu.

Naša sagovornica je u boksu već pet godina, bori se u dve težinske kategorije, a do sada je radila po dve borbe za pojas prvaka Evrope i sveta.

– U profi boksu ima mnogo odricanja. Sve se svodi na treninge, dva puta na dan po 2-3 sata, i odmor, uz mnogo detalja u vezi ishrane. Privatnog života gotovo da nema, nije lako, uporna sam i nadam se da će se to sve vratiti.  Volela bih da uzmem pojas i da ga branim što duže.

Na pitanje da li od profesionalnog boksa može da se živi u Srbiji, naša sagovornica odgovara:

– Moglo bi da se živi, ali sve što zaradim ode odmah na pripreme, i ishranu. Na žalost, nemam nikakvu pomoć, a teško je raditi redovan posao, trenirati i odmoriti se.  Nadam se uskoro nekom dobrom meču, osvajanju pojasa. To donosi uspon na rang-listi, atraktivnije mečeve i veće nagrade. Trenutno se nalazim na 39. mestu na svetu u bantam kategoriji, a nadam se da će to biti još bolje u nastavku sezone.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 4404

Povezana vest

Povezane teme

ultimate fight spartak

ultimate fight klub spartak

klub borilačkih veština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.