Komentara: 40
Pregleda: 11983

Naknade za odvodnjavanje izdala poreska uprava

24.04.2015. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
Povodom računa za odvodnjavanje koji su retroaktivno izdati oglasila se i LPA koja je saopštila da odgovore na pitanja ko je nadležan i na osnovu čega se naplaćuje ona naknada potraže na adresi Ministarstva finansija, odnosno lokalne poreske uprave.
Naknade za odvodnjavanje izdala poreska uprava

Na adrese građana ovih dana počela su da pristižu rešenja za porez za odvodnjavanje zemljišta za 2013. i 2014. godinu. Iznosi su različiti, predstavljaju priličan udar na kućni budžet, a mnogim građanima nije jasno na osnovu čega su dobili rešenja i to za dve godine unazad.

Ovim povodom oglasila je i Gradska uprava koja je za nadležnost uputila na lokalnu poresku upravu.

U saopštenju Lokalne poreske administracije stoji da rešenja o utvrđenoj naknadi za odvodnjavane, nije izdao Grad Subotica, Gradska uprava, Sekretarijat lokalne poreske administracije, iste je izdalo Ministarstvo finansija, Poreska uprava, Filijala A Subotica. Naknada za odvodnjavanje je inače republički prihod.

U Ministrastvu finansija, odeljenju Poreske uprave kada smo se raspitivali za ovu temu uputili su nas na obrazloženje gde je rečeno da korisnicima poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta rešenja stižu u skladu sa odredbom člana 170. Zakona  o preskom postupku i poreskoj administraciji i da se njima  utvrđuje naknada za odvodnjavanje za građevinsko zemljište za 2013. godinu i poljoprivredno, šumsko i građevinsko zemljište za 2014. godinu.

- Shodno odredbama člana 169. Zakona o vodama, naknada za odvodnjavanje plaća se za uređenje vodnog režima zemljišta na melioracionom području, odnosno delu melioracionog područja, odvođenjem suvišnih voda sistemima za odvodnjavanje, kojim upravlja javno vodoprivredno preduzeće - kažu u Poreskoj upravi.

- Obaveznik plaćanja naknade za odvodnjavanje je vlasnik, odnosno korisnik, poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta. Naknada za odvodnjavanje plaća se za odvodnjavanje poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta, objekata saobraćajne infrastrukture i drugih dobara u opštoj upotrebi, osim zemljišta pod zgradama (član 171. Zakona).

Više detalja oko ove teme, kao i komentare posetilaca, potražite u povezanim vestima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 dan
Komentara: 40
Pregleda: 11983

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.