Komentara: 0
Pregleda: 3378

Najviše obolelih od gripa zabeleženo tokom predhodne sedmice

02.03.2015. u 17:06h
Izvor: RTV Yueco
U toku prošle nedelje, registrovan je najveći broj obolelih od gripa, kada posmatramo period od početka godine, kažu epidemiolozi. Najveći broj obolelih se registruje u starosnoj grupi od 5 do 14 godina starosti, kao i kod dece uzrasta do 4 godine.
Najviše obolelih od gripa zabeleženo tokom predhodne sedmice

Virus influence se može lečiti kod kuće, zahteva simptomatsku terapiju, a lekaru bi se trebalo javiti ukoliko pacijent ima visoku temperaturu duže od 3 dana ili ukoliko postoji intezivan produktivan kašalj, savetuju lekari.

Dok je, kao i prema podacima ZZJZ, najviše obolelih od virusa gripa i respiratornih infekcija u starosnoj grupi školaraca, naši stariji sugrađani lakše se bore sa virusima. Zbog ređeg boravka u kolektivu, uspevaju da se zaštite.

Od početka godine, najviše obolelih od gripa registrovano je tokom poslednje nedelje februara. Najveći broj obolelih registrovan je u grupi dece od 5 do 14 godina starosti. Lekari ističu da se lečenje sprovodi u kućnim uslovima, uz lekove protiv temperature, bolova, puno tečnosti i vitamina C. Ukoliko temperatura ne prolazi ni nakon 3 dana, a postoji i intezivan kašalj, neophodna je poseta lekaru.

Epidemiolozi ističu da pored virusa influence, među stanovništvom cirkuliše još nekoliko virusa, kao što su respiratorni sincicijalni virus, adeno virus i virusi parainfuence. Virus influence karakteriše nagli početak bolesti i teža klinička slika, uglavnom bez izraženih simptoma gornjeg respiratornog trakta. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3378
Povezane teme

virusi

epidemija gripa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.