Komentara: 14
Pregleda: 6922

Najstariji Subotičanin proslavio 102. rođendan

26.08.2015. u 14:31h
Izvor: RTV City
U Domu za negu juče je organizovano rođendansko slavlje u čast Lojzija Marcikića, najstarijeg Subotičanina koji je napunio 102 godine.
Najstariji Subotičanin proslavio 102. rođendan

Marcikić je prošle godine proglašen za najstarijeg sugrađanina na konkursu koji tradicionalno, povodom Međunarodnog dana starih, organizuje  Crveni krst, kada se bira i najstarija sugrađanka, kao i bračni par sa najdužim stažom.

Lojzije Marcikić rodio se 23. avgusta 1913. godine. Nikad se nije oženio, a kaže da mu je u životu najteže padao težak rad.

Najstariji sugrađanin, koji je u Dom smešten pre godinu dana, iako je nepokretan i slabije čuje i vidi, voli da se druži i prisustvuje događajima, pogotovo kada ima muzike. Uprkos svojim godinama, Lojzije je veoma komunikativan i voli šalu.

Gerontološki centar neguje tradiciju proslave rođendana svojih članova koje se organizuju jednom mesečno, pa tako juče Lojzije nije bio jedini slavljenik.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6922
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.