Komentara: 10
Pregleda: 8424

Najavljeni novi radovi na sportskoj infrastrukturi

11.11.2016. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
Subotica je grad sportova i grad olimpijskih šampiona i za priliku da se taj epitet nosi i dalje potrebna su ulaganja u sport i sportsku infrastrukutru. U narednom periodu grad je najavio nekoliko infrastrukturnih projekata vezano za objekte od javnog značaja ali i trenažne i takmičarske potrebe.
Najavljeni novi radovi na sportskoj infrastrukturi

U sklopu najave 44. izdanja Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Robert Tot, direktor JKP "Stadion" izneli su neke zanimljivosti vezane za radove na sportskoj infrastukturi u narednom periodu.

- Naša iskrena želja je da u ovom četvorogodišnjem mandatu završimo nekoliko krucijalnih projekata koji su od interesa razvoja sporta. Pričati o uspesima i sportskim rezultatima a ne raditi na izgradnji nove sportske infrastrukture nije realno i zato je naša želja, zajedno sa našim partnerima u Sportskom savezu Subotice i JKP "Stadion" u naredne četiri godine bazira na četiri stuba, a to su reflektori na stadionu, postavljanje novog balona na otvorenom bazenu, postavljanje atletske tartan podloge na stadionu, kao i pokrivanje gradskog klizališta - rekao je Simović

Najavljeni novi radovi na sportskoj infrastrukturi

Projekat koji se nalazi u završnoj fazi je osposobljavanje uslova igranja fudbalskih utakmica u noćnom terminu, odnosno montaža reflektora na Gradskom stadionu u Subotici. Po rečima Simovića svi radovi, uključujući i tehnički prijem, da bi konačno zasijali reflektori biće urađeni do proleća, odnosno nastavka fudbalske sezone u Superligi.

Posetioci otvorenog bazena u Dudovoj šumi imaće priliku i ove godine da isti koriste tokom zimskog perioda, a lokalna samouprava i JKP "Stadion" pobrinuće se da uslovi na tom objektu do proleća budu na visokom nivou. Jedna od aktivnosti je i montaža novog, modernijeg balona.

Kako je rečeno montaža balona će krenuti od ponedeljka, 14. novembra, a u pitanju je potpuno nov dvoslojni balon koji će zameniti postojeći koji je star preko 20 godina, koji će po svojim karakteristikama sprečiti zadržavanje belog pokrivača na na gornjem delu bazena, što je sa jedne strane unapređenje bezbednosti korisnika bazena, a sa druge strane i ušteda toplotne energije zbog bolje izloacije.

Najavljeni novi radovi na sportskoj infrastrukturi

foto: Spartak Media

Pored rekreativaca ovaj objekat intenzivno koriste plivači i vaterpolisti Spartaka, a novi balon, odnosno (svako novo) poboljšanje uslova na Gradskom bazenu svakako će obradovati sve one koji isti koriste tokom zimskog perioda.

Prilikom nedavne posete pokrajinskog premijera Igora Mirovića bilo je razgovora i na temu postavljanja tartan podloge na Gradskom stadionu koju decenijama sanjaju subotički atletičari. Simović je najavio da će Grad Subotica uz pomoć pokrajinskog i republičkog ministarstva za omladinu i sport krenuti u realizaciju ovog projekta kako bi se našim atletičarima omogučili bolji uslovi za treniranje, a u nekoj relativno bližoj budućnosti pružila prilika da Subotica bude domaćin nekog međunarodnog atletskog mitinga, od čega bi bila višestruka korist.

Član GV za sport i omladinu rekao je da je u celosti završen projekat za pokrivanje Gradskog klizališta, te da će se oko realizacije istog više znati tokom naredne godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 8424

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

gradski stadion

pokriveni bazen

robert tot

sportska infrastruktura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.