Komentara: 0
Pregleda: 3314

Najava sportskih dešavanja za vikend

16.10.2015. u 14:40h
Izvor: RTV City
Subotičku publiku tokom ovog vikenda očekuju mečevi subotičkih klubova u fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu i rukometu, a biće održane i kasačke trke. Prve na teren večeras izlaze odbojkašice, a zanimljiv sportski vikend na subotičkim terenima zatvaraju fudbalerke Spartaka.
Najava sportskih dešavanja za vikend

Odbojkašice Spartaka večeras dočekuju Dinamo iz Pančeva

Odbojkašice NIS Spartaka večeras pred svojim navijačima otvaraju novu sezonu Wiener Stadtische Super lige za dame. U Hali sportova ugostiće ekipu Dinama iz Pančeva, ekipu koja je duži niz godina Superligaš. Renovirani tim na čelu sa šefom stručnog štaba Slobodanom Galeševim, favorit je pred uvodni meč nove sezone u kojoj su ambicije plefof kao i završnica Kupa Srbije. Utakmica se igra večeras sa početkom od 19h. Više o ovome u povezanoj vesti.

Fudbalerke Spartaka dočekuju Mačvu (subota, 14 časova)

Igračice ŽFK Spartak u subotu na Gradskom stadionu dočekuju ekipu Mačve u okviru 8. kola Superlige Srbije za žene. U prvom susretu ove sezone odigranom 19. avgusta na startu prvenstva, izabranice Borisa Arsića slavile su ubedljivo u Šabcu sa 12:0, što dovoljno govori o razlici u kvalitetu između ove dve ekipe. Utakmica se igra u subotu od 14h.

Fudbaleri Bačke gostuju u Odžacima (subota, 15 časova)

Fudbaleri Bačke 1901. gostovaće u subotu u Odžacima u okviru 10. kola Srpske lige grupa Vojvodina. Subotičani idu na megdan aktuelnom lideru na tabeli koji su u dosadašnjem toku prvenstva pred svojim navijačima odigrali pet utakmica i zabeležili isto toliko pobeda uz gol razliku 13:3 i prema do sada svemu prikazanom, u ovaj susret ulaze kao favoriti. Sa druge strane fudbaleri Bačke su u seriji dobrih rezultata, jer su u poslednja 3 kola ostvarili dve pobede i remi i trenutno su 5 na tabeli sa 15 osvojenih bodova, pet manje od narednog protivnika. Utakmica Odžaci Bačka 1901 igra se u subotu od 15h.

Stonoteniseri Spartaka dočekuju Vršac (subota, 18h)

Stonoteniseri Spartaka u subotu igraju meč 3. kola u Stonoteniskoj hali u okviru Hale sportova. Protivnik izabranicima Mirka Gavrilovića je ekipa Vršca. U prva dva kola, stonoteniseri Spartaka imaju polovičan učinak,dok gosti iz Vršca ne znaju za pobedu. Susret počinje u 18h.

Rukometaši Spartaka igraju revanš meč 2. kola EHF Kupa (subota, 18h)

Rukometaši Spartak Vojputa u subotu u Hali sportova igraju revanš meč 2. kola EHF kupa protiv Belgijske ekipe Hubo Initia Hasselt. U prvom susretu ove dve ekipe odigranom prošle subote, „putari“ su doživeli visok poraz 27:20, te im je u subotu uveče potrebna pobeda osam golova razlike kako bi se plasirali u naredno kolo takmičenja. Kao i za predhodne mečeve i u subotu ulaz u subotički hram sportova je besplatan, i očekuje se veliki broj navijača sa čijom podrškom rukometaši Spartak Vojputa imaju veće šanse da ostvare svoj zacrtan cilj. Utakmica počinje u 18h.

Odbojkaši Spartaka gostuju u Požarevcu (subota, 19h)

Počinje takmičenje u Prvoj ligi Srbije za odbojkaše. U prvom kolu odbojkaši Spartaka gostuju u Požarevcu ekipi Mladog Radnika. Nakon osvajanja Kupa Vojvodine izabranici Igora Žakića nastojaće da pruže svoj maksimum i da se u Suboticu vrate sa pobedom iz Požarevca. Utakmica Mladi Radnik Spartak igra se u subotu od 19h.

Košarkaši Spartaka dočekuju Smederevo (subota, 20,30 časova)

U subotu uveče u Hali sportova, košarkaši Spartaka igraju svoj susret 3 kola Košarkaške lige Srbije protiv ekipe Smedereva. Smederevci su sa dve pobede otvorili novu sezonu i nalaze se u sjajnoj formi, a boje plavog dresa brani i dojučerašnji igrač Spartaka Jovan Antić, koji je na dosadašnje dve utakmice prosečno postizao 14,5 poena za oko pola sata provedenih na parketu.  Smederevci svoju igru baziraju na šutu za 3 poena te su u prva dva kola ispucali 69 šuteva van linije 6,75 a pogodili svega 18 sa ukupnim prosekom 27,3%, ali ih krasi i velika borbenost i ogroman broj skokova čak 92 od čega su 35 uhvatili u napadu. Sa druge strane, izabranici Predraga Borilovića svoju igru grade na čvrstoj odbrani i brzoj tranziciji i brojnim laganim koševima, tako da sve ljubitelje košarke očekuje jedna vrlo interesantna utakmica sa verujemo brojnim aktraktivnim potezima i puna dinamike. Meč Spartak Smederevo igra se u subotu od 20,30h.

Hokejaši na travi igraju odloženi meč 3. kola Prvenstva Srbije (nedelja, 10-17,30 časova)

Na terenu Parka Sportova u nedelju održaće se treće kolo prvenstva Srbije u hokeju na travi za sve uzrasne kategorije koje je odloženo za ovaj vikend zbog kiše i niskih temperature predhodnog vikenda.. Na prvenstvu učestvovaće domaće ekipe Spartak EV i Old Boys, Novosadska Elektrovojvodina i HK Novi Sad, Pančevačkog Zmaja i Beogradskih ekipa Školarac i BASK, dok su izostale ekipe Dinama iz Pančeva i Čukaričkog iz Beograda. Mečevi na terenu Park Sportova počinju u 10h, a turnirski dan se završava u 17:30.

7. Kasački derbi na Hipodromu (nedelja, 13,30 časova)

Hipodrom kraj Somborske kapije, ugostiće u nedelju sve ljubitelje konjičkog sporta na 7. po redu trkačkom danu u organizaciji Konjičkog kluba Bačka. Na dan takmičenja održaće se ukupno 8 kasačkih trka i jedna kvalifikaciona od kojih najviše pažnje privlače trka Državnog prvenstva za grla od 2 godine, „Revanš Derby“ trka i „Trka oslobođenja Grada Subotice“. Učešće je uzelo 79 grla iz zemlje i inostranstva tako da će posetioci imati priliku da vide grla iz Italije, Holandije, Mađarske, Francuske i Nemačke. Ukupan nagradni fond iznosi 620.000 dinara od čega će pobedniku trke Državnog prvenstva pripasti 150.000 dinara,  pobedniku „Revanš Derby“ trke takođe 150.000 dinara a najboljem grlu „Trke oslobođenja Grada Subotice“  100.000 dinara. Kapije hipodroma će biti otvorene već od 11.30 a program počinje  kvalifikacionim trkama u 13.30 a završava se „VIII kasačkom trkom“ koja je na programu od 17,30. Ulaz za sve posetioce iznosi 200 dinara a štampani program trke košta 100 dinara.

Fudbaleri Spartaka dočekuju Voždovac (nedelja, 15 časova)

U nedelju na Gradskom stadionu fudbaleri Spartaka ugostiće ekipu Voždovca u okviru 14. kola Super lige Srbije. Subotičani nisu osetili slast pobede još od 30. avgusta odnosno 8. kola kada su pred svojim navijačima savladali Vojvodinu rezultatom 2:1. U međuvremenu, plavi golubovi odigrali su 5 utakmica u kojima su zabeležili 2 remija i 3 poraza uz negativnu gol razliku 5:10. Pobeda je imperativ u nedeljnom susretu, kako bi se prekinula serija od tri uzastopna poraza. Ekipa Voždovca je u solidnoj formi i nakon minimalne pobede nad Novim Pazarom u predhodnom kolu trenutno na tabeli zauzimaju 10. poziciju sa 14 osvojenih bodova.  Sa druge strane, trenutno na tabeli Spartak zauzima 14. poziciju i nalazi se u opasnoj zoni, međutim do kraja prvenstva ima da se odigra još veliki broj utakmica, a  bodovna razlika između ekipa koje se nalaze u sredini tabele i pretenduju za play off prvenstva i ekipe Spartaka koja se nalazi pri dnu je svega 7 bodova. Subotičani su inače i u seriji negativnih rezultata sa Voždovčanima, jer su u poslednje tri utakmice zabeležili remi i dva poraza, a u zadnjem susretu poraženi su upravo na Gradskom stadionu pogotkom Obiorija Odite. Poslednji trijumf  Spartaka protiv Voždovca bio je 17. aprila 2014. godine kada su pred svojim navijačima slavili zahvaljujući golu nekadašnjeg reprezentativca Veseljka Trivunovića, danas člana Bačke iz Bačke Palanke. Utakmica Spartak – Voždovac igra se u nedelju od 15h na Gradskom stadionu.

Košarkašice Spartaka gostuju u Vršcu (nedelja, 17,30 časova)

Meč drugog kola Košarkaške lige Srbije za žene, košarkašice Spartaka odigraće u Vršačkoj dvorani Milenijum, gde gostuju domaćinu ekipi Vršca.  Startna pobeda nad Studentom iz Niša izvojevana nakon ogromne borbe dala je krila golubicama pred susret na jugoistoku Banata protiv ekipe koja je u prvom kolu ubedljivo poražena na gostovanju u Vrbasu od istoimene ekipe rezultatom 80:48. Meč se igra u nedelju od 17h i 30 minuta.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3314

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

sport subotica

fudbalski klub spartak

ženski fudbalski klub spartak

odbojka

hipodrom

subotički hipodrom

odbojkaški klub spartak

konjički klub bačka

rukometni klub spartak

rukomet

stoni tenis

košarkaški klub spartak

košarka

gradski stadion

fudbalski klub bačka 1901

ženski košarkaški klub spartak

stonoteniserski klub spartak

rukometni klub spartak vojput

najava sportskog vikenda

stonoteniski savez subotica

ženski odbojkaški klub subotica

konjičke trke

košarkaška prva liga srbije

stonoteniski centar

stonoteniski klub spartak

kup ehf

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.