Komentara: 5
Pregleda: 6316

Najava gužvi na graničnim prelazima za vikend

12.07.2012. u 11:31h
Izvor: Vesti online
Od sutra pa sve do nedelje po podne na većini graničnih prelaza Srbije ka Evropskoj uniji očekuju se najveće gužve u ovoj sezoni, pa srpski graničari savetuju, ako je moguće, da na put krenete danas ili da sačekate nedelju po podne kada će se smanjiti broj putnika na Horgoš ili da granicu pređete na prelazima koji su znatno manje opterećeni.
Najava gužvi na graničnim prelazima za vikend

- U svakoj sezoni, period oko 15. jula je po pravilu sa najvećim prilivom putnika, jer se ka Srbiji upućuje i najveći broj naših ljudi na privremenom radu u inostranstvu. Mada neke procene govore da je ove sezone manje putnika nego prošle godine, mi smo se pripremili kao da je "dan D", da zadržavanje na granici bude što kraće - kaže za "Vesti", upravnik Carinarnice Subotica, Radovan Medić.

On apeluje na sve koji će ovog vikenda krenuti ka Srbiji da ili koriste manje granične prelaze: od Kelebije, preko malograničnih prelaza Đala i Bajmok, a u slučaju da ipak odaberu Horgoš, pokušaju da stignu na granicu u četvrtak ili nedelju po podne.

- Kelebija je udaljena svega 30-ak kilometara i na autoputu treba pratiti isključenje za Tompu, odnosno Baju. Valja podsetiti i da malogranični prelazi Đala i Bajmok rade od 8 do 18 sati i da su namenjeni isključivo putnicima sa našim putnim ispravama - ističe Medić.

Čuvajte se prevaranata!

I ove godine valja biti oprezan ukoliko odlučite da se odmorite odmah po prelasku granice na nekoj od benzinskih pumpi. Nova je "moda" prevaranata da traže novac "za benzin" pod najmaštovitijim objašnjenjima.

Prema rečima Carinarnice Subotica, i dalje je najveći priliv turskih državljana koji ne žele da koriste alternativne granične prelaze, već isključivo prelaze granicu preko Horgoša, ali da su naše službe dobile uveravanja od mađarskih kolega kako će putnike usmeravati ka Kelebiji kako bi se Horgoš barem malo rasteretio.

- Svi službenici na graničnim prelazima su svesni najvećeg talasa putnika koji ih očekuje, pa smo se organizovali da tokom vikenda sve ulazne trake budu otvorene i u maksimalnoj funkciji. Granična policija će sigurno uvesti minimalnu kontrolu putnih isprava, a na carini je od početka sezone na snazi selektivna kontrola prtljaga - ističe Medić.

Nepostojeća naplatna rampa po ulasku u zemlju preko Horgoša

Treba biti oprezan i čim se pređe granica preko Horgoša i krene autoputem ka Beogradu jer je postavljena signalizacija za buduću naplatnu rampu koja zbunjuje vozače pa se dešavaju iznenadna kočenja.

Selektivna kontrola prtljaga omogućava da se kontrolišu isključivo vozila po izboru samih carinika, ali Radovan Medić upozorava da to ne znači i da neće biti kontrola.

- U slučaju da nose samo lični prtljag, preporučujem našim građanima koji dolaze u Srbiju na odmor da koriste "zelenu traku", a u suprotnom da carinicima prijave robu koju prevoze kako se ne bi izložili dodatnim zadržavanjima i maltretiranjima. Takođe, ukoliko unose veću količinu deviza u zemlju, potrebno je da ih prijave, a ako će nešto od tog novca vratiti, da na graničnom prelazu zatraže potvrdu o unosu deviza - ističe upravnik Carinarnice Beograd.

Izvor: Vesti online
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6316
Povezane teme

granični prelaz horgoš

gužva na graničnim prelazima

carina Subotica

granična policija

granični prelaz kelebija

pogranična policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.