Komentara: 20
Pregleda: 9375

Na subotičkom Buvljaku 50 odsto kupaca iz susedne Mađarske

12.06.2015. u 16:33h
Izvor: RTV City
Tržni centar „Mali Bajmok“ poznatiji kao Buvljak, jedan je od prepoznatljivih simbola našeg grada i privlači kupce ne samo iz naše zemlje, već i iz čitavog regiona, pogotovo iz susedne Mađarske.
Na subotičkom Buvljaku 50 odsto kupaca iz susedne Mađarske

Svoju popularnost "Buvljak" duguje širokoj ponudi robe i povoljnim cenama, ali i infrastrukturnoj uređenosti.

Robnom pijacom „Mali Bajmok“ na kojoj svakodnevno posluje oko 2 hiljade prodavaca i proizvođača robe široke potrošnje, voća, povrća, mlečnih i drugih proizvoda, posluje AD „Tržnica“ čiji je većinski vlasnik Grad. Pored Buvljaka, „Tržnica“ svoju osnovnu delatnost obavlja na još četiri pijace u Subotici koje se prostiru na površini od preko 80.000 kvadratnih metara, a to su auto i stočna pijaca i zelene pijace „Palić“ i „Aleksandrovo“.

U okviru Robne pijace „Mali Bajmok“ je organizovana i zelena pijaca koja posluje kao sastavni deo ovog velikog prodajnog prostora.

Na subotičkom Buvljaku 50 odsto kupaca iz susedne Mađarske

Svi koji se za vikend upute ka Malom Bajmoku znaju kakve ih gužve očekuju u saobraćaju, jer sve vrvi od kupaca koji su pošli na Buvljak. Nije to ništa neobično, jer je upravo ovaj tržni centar na otvorenom jedna od najvećih i najpoznatijih robnih pijaca u Srbiji. Sa četiri hale, oko 1.600 tezgi, više od 200 lokala i zatvorenim parkingom, ona je infrastrukturno najopremljenija robna pijaca u regionu. Kvalitet, preciznost i stil je parola kojom se rukovode u AD „Tržnici“, preduzeću koje uspešno posluje i beleži profit u svom poslovanju još od svog osnivanja 1991. godine. Međutim, ono što je veoma interesantno je da poslednjih godina Buvljak doživljava pravu ekspanziju, pogotovo kada su kupci iz susedne Mađarske u pitanju.

Na subotičkom Buvljaku 50 odsto kupaca iz susedne Mađarske

„Moram da napomenem da je još prošle godine u periodu od septembra do novembra zabeležen rekordan broj poseta kupaca iz susedne Mađarske i taj trend je nastavljen i u 2015. godini. Samo jedan podatak je da 46 odsto kupaca iz Mađarske bilo prisutno prošle godine, a sada, po najnovijim istraživanjima koje je „Tržnica“ sprovela u maju mesecu taj postotak je dostigao 50 odsto, a ostalo su takođe kupci iz cele Srbije, iz susedne Hrvatske i iz Češke.“ kaže Gordana Bogdanović, marketing menadžer AD „Tržnice“.

Niske cene i širok izbor robe svakako su razlozi zbog kojih naši severni susedi najčešće dolaze na čuvenu subotičku robnu pijacu:
„Udarni dani su subota i nedelja, to su pijačni dani, kada se beleži frekvencija i do 10.000 ljudi na pijaci, a ono što ih najviše interesuje i što najviše kupuju to su pre svega odeća i obuća, sportska odeća i obuća, luksuzna oprema, zatim kozmetički preparati, prehrambeni proizvodi, ali i tehnička roba“ dodaje Bogdanović za našu televiziju.

Na subotičkom Buvljaku 50 odsto kupaca iz susedne Mađarske

Pitali smo i same kupce koji su njihovi razlozi za dolazak na Buvljak, a sreli smo i jednog Britanca, koji se zatekao u Mađarskoj gde je od prijatelja čuo za čuvenu pijacu „Veoma je lepa pijaca, ali i jeftina što je dobro. Prvi put sam ovde i sigurno ću doći ponovo.“

„Dolazimo iz Đule dva puta mesečno jer je Buvljak i po ceni i po kvalitetu izuzetan. Sve je jeftinije nego u Mađarskoj.“ kazao je jedan kupac, dok je jedna žena iz Mađarske takođe navela slične razloge: „Dolazim jedno u pola godine ili češće u kupovinu sezonske odeće, sada na primer kupujemo majce, kratke pantalone i papuče. Zadovoljni smo cenama, zato i puno Mađara dolazi ovde.“

Na subotičkom Buvljaku 50 odsto kupaca iz susedne Mađarske

Na subotičnom Buvljaku dobro prolaze kupci koji su jeftinije pazarili robu, ali i trgovci koji zadovoljno trljaju ruke, pogotovo kada se bliži vikend i dolazak mađarskih kupaca.

AD „Tržnica“ i u ovoj, kao i u prethodnoj godini, nastavlja sa ulaganjem u infrastrukturu Buvljaka. Već je urađeno čeono zatvaranje hale 1 i 2, a u planu je rekonstrukcija hale 2, kao i nabavka radne mašine za čišćenje kako bi se podigla higijena pijace na viši nivo.

Na subotičkom Buvljaku 50 odsto kupaca iz susedne Mađarske

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 9375
Povezane teme

Tržnica Subotica

Buvljak

subotički Buvljak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.