Komentara: 5
Pregleda: 6765

Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčarenja dijamanata

24.07.2014. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Carinici su sinoć na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja dva prirodna dijamanta čija će vrednost biti utvrđena nakon veštačenja, saopšteno je iz Uprave carina.
Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčarenja dijamanata

Dijamanti su otkriveni na ulazu u Srbiju, kada se u traci za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, pojavio automobil marke "Mercedes-Benz CL 500", čeških registarskih oznaka. Vozilom je upravljao češki državljanin koji je putovao sa sinom na relaciji Češka - Srbija.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, obojica su odgovorila da imaju samo svoj lični prtljag. Carinici su ipak odlučili da zajedno sa pripadnicima granične policije detaljno pregledaju automobil.

Tada su među ličnim stvarima, u torbi za lap top, između njegovih stranica, pronađena 2 (dva) komada obrađenog prirodnog dijamanta tako da su dobijena dva brilijanta okruglog oblika.

Zbog specifičnosti robe nije moguće utvrditi vrednost, pre nego što se obavi veštačenje otkrivenih dragulja. Oba putnika su  predata u dalju nadležnost policiji radi vođenja krivičnog postupka.

Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčarenja dijamanata

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6765
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.