Komentara: 14
Pregleda: 10395

Na Horgošu putnik "zaboravio" da prijavi brendiranu robu vrednu 30.000 evra

21.10.2015. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Carinici su danas na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja garderobe, čija je vrednost procenjena na gotovo 30.000 evra. Jedan od artikala na sebi je imao deklaraciju na kojoj je naznačena vrednost od 1.400 evra.
Na Horgošu putnik "zaboravio" da prijavi brendiranu robu vrednu 30.000 evra

Garderobu je pokušao da prokrijumčari 39-godišnji bugarski državljanin, vlasnik privatne firme u Nemačkoj. On je zajedno sa svojom saputnicom, takođe bugarskom državljankom, automobilom nemačkih registarskih oznaka iz Nemačke išao ka Bugarskoj.

Uputio se kroz zeleni kontrolni prolaz, rezervisan za putnike koji nemaju ništa za carinjenje, a cariniku je nakon zaustavljanja rekao da kod sebe ima četiri polovne gume za svoj auto.

Nakon detaljnog pregleda, u njegovom gepeku su pored polovnih guma pronađene i dve torbe, u kojima se nalazila firmirana garderoba poznatih svetskih robnih marki „Bogner“, „La Martina“, „Hugo Boss”, „Јoop“, „Burberry”, „Replay“, „Timberland“ i „Gant“.

Putnik je napravio prekršaj onog trenutka kada nije prijavio stvari koje nosi sa sobom, zbog čega je i podneta prekršajna prijava o kojoj će odlučivati nadležni sud.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 10395
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

zaplena robe

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.