Komentara: 8
Pregleda: 3892

MZ "Novi grad" želi novo moderno igralište

19.08.2014. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
Dečije igralište u MZ "Novi grad" od prvog avgusta zvanično je pokriveno sa dve kamere, koje danonoćno snimaju sve šta se na ovom delu dešava. Dok kamere nisu postavljene, tokom noći je dečije igralište služilo za okupljanje sumnjivih grupica i nije bilo bezbedno za prolaz. Iako taj problem više ne postoji, u mesnoj zajednici kažu da je sada preostalo da se uredi igralište staro nekoliko desetina godina. Iako su nekoliko puta slali zahtev Direkciji za izgradnju grada, koja inače održava ovaj prostor, nisu uspeli da dobiju odgovor kada će, i da li će biti izgrađeno moderno igralište kakvo već postoji u Subotici na nekoliko lokacija.
MZ "Novi grad" želi novo moderno igralište

Ovo je idaelno mesto za dečiju igru s obzirom na to pored ne prolazi niti jedna bitnija saobraćajnica, pa nema opasnoti za decu od automobila. Deca se ovde svakodnevno okupljaju i kreativno provode svoje slobodno vreme.

Ono što ističu u upravi mesne zajednice jeste da je bilo vreme da se ovo igralište modernizuje, jer su sprave stare nekoliko desetina godina. Iako se ovo igralište održava, kako od strane Direkcije, tako i od strane uprave mesne zajednice, oni za svoju decu žele moderno i mnogo bezbednije igralište, kakvo već postoji u gradu na nekoliko lokacija.

Ovo igralište je od 2005. godine u redovom održavanju Direkcije za izgradnju grada, dok je 2011. godine ronivarano. Do sada direkcija nije bila u mogućnosti da uradi neke konkretnije radove, usled nedostatka budžetskih sredstava.

Takva igrališta su dosta skupa za izgradnju, a najskuplja je podloga koja je pravljena upravo da se deca ne bi ozledila prilikom pada. Cena izgradnje je oko milion i 500 hiljada dinara. Inače, od nedavno je ovo igralište pokriveno kamerama koje danonoćno beleže šta se dešava na njemu, pa će tako u buduće biti još manje vandalizma nad klupama i dečijim spravama, kao što su ljuljaške i klackalice. Osim toga, ovaj deo je sada mnogo sigurniji, pogotovo noću, jer se više ne skuplja sumnjiva omladina, kako su naveli meštani ove mesne zajednice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3892
Povezane teme

mz novi grad

dečje igralište

igralište za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.