Komentara: 4
Pregleda: 3518

MZ Bajnat: Neophodno podići nivo bezbednosti saobraćaja

25.11.2015. u 12:32h
Izvor: RTV City
Mesna zajednica Bajnat  proteže se između dve važne saobraćajnice: Senćanski put, uz koji se nalazila nekadašnja subotička industrijska zona, i ulicu Braće Radić, koja je granica sa Prozivkom.
MZ Bajnat: Neophodno podići nivo bezbednosti saobraćaja

Iako sa 2000 stanovnika spada među najmanje mesne zajednice na teritoriji Grada, jedna je od najbolje infrasturkturno uređenih. Ipak, kako kaže rukovodstvo ovog dela grada, popravke su neophodne jer je uglavnom sve rađeno osamdesetih godina, kada je Bajnat doživeo pravu ekspanziju, najviše zahvaljujući samodoprinosu.

I dok se većina mesnih zajednica bori sa problemima kao što su nepokrivenost vodovodnom i kanalizacionom mrežom, ali i neasfaltiranim ulicama, mesna zajednica Bajnat se može pohvaliti potpunom infrastrukturnom opremljenošću. Ipak, neophodna su pojedine intervencije, koje ne zahtevaju velika ulaganja.

MZ Bajnat: Neophodno podići nivo bezbednosti saobraćaja

Podvožnjak kod "Pionira" - oštećen nakon saobraćajne nezgode

Ono što je urgentno kada je Bajnat u pitanju, jeste podizanje nivoa bezbednosti saobraćaja, pre svega regulisanje podvožnjaka pored fabrike „Pionir“, koji je zbog svoje frekvencije značajan za sve građane Subotice, a često je mesto saobraćajnih nezgoda.

MZ Bajnat: Neophodno podići nivo bezbednosti saobraćaja

Sunčana jesen života"

Mesna zajednica Bajnat poznata je po humanitarnim akcijama, a rukovodstvo se trudi da obogati i kulturni život stanovnika ovog dela grada. Najpoznatija kulturna manifestacija je „Sunčana jesen života“ koja se održava jednom godišnje. Novo rukovodstvo Bajnata poziva meštane da im se obrate ukoliko imaju neki problem, a svake druge nedelje u mesecu organizovaće se prijem građana o kojem će svi biti obavešteni pismenim putem.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3518
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.