Komentara: 4
Pregleda: 3285

Mnogo malih koraka u različitosti

22.10.2014. u 17:21h
Izvor: RTV City
Prva konferencija „Mnogo malih koraka“ u organizaciji Udruženja „Jogi“ održana je u školi „Majšanski put“ upravo pre godinu dana i koja je okupila predstavnike obrazovnih ustanova i drugih institucija koja se bave decom, kao i roditelje i predstavnike lokalne samouprave.
Mnogo malih koraka u različitosti

„Cilj konferencije je ostvaren: ukazano je na problem dece koja imaju disleksiju i na pomoć nastavnicima i roditeljima da prepoznaju decu koja imaju poteškoće u čitanju, pisanju i računanju. Predavači su bili logopedi i defektolozi iz Fondacije „Majksner“ iz Budimpešte. Oni su prezentovali tzv. Majksner metodu koja se koristi u Mađarskoj i Rumuniji u cilju prevencije i reedukacije disleksije.

Da bi se ova metoda koristila u našim školama potrebno je prilagoditi je našem ćirilićnom pismu i srpskom jeziku. Druga konferencija „Različiti smo“ namenjena jr nastavnicima i svim stručnim licima, sa temama o teškoćama u učenju,teorijskom pristupu disleksiji i razlozima i simptomima disleksije.

Konferencija je akreditovana od strane Pedagoškog zavoda, a omogućio ju je Nacionalni Savet mađarske nacionalne manjine Predavač je eminentni stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti iz Mađarske, Katalin Adorjan, defektološkinja – psihološkinja , autorka više stručnih knjiga iz ove oblasti.”

Konferencija će biti održana u ponedeljak,27. oktobra u prostorijama škole „Majšanski put“ od 12 do 18 časova, na mađarskom jeziku uz simultani prevod na srpski .

Izvor: RTV City
Konferencija „Različiti smo” u organizaciji Udruženja „Jogi” Konferencija „Različiti smo” u organizaciji Udruženja „Jogi” Konferencija „Različiti smo” u organizaciji Udruženja „Jogi” Konferencija „Različiti smo” u organizaciji Udruženja „Jogi” Konferencija „Različiti smo” u organizaciji Udruženja „Jogi” Konferencija „Različiti smo” u organizaciji Udruženja „Jogi” Konferencija „Različiti smo” u organizaciji Udruženja „Jogi” Konferencija „Različiti smo” u organizaciji Udruženja „Jogi”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3285
Povezane teme

Grad Subotica

udruženje jogi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.