Komentara: 3
Pregleda: 3786

Mlekara nagrađuje rekordere

06.03.2012. u 15:27h
Izvor: RTV Yueco
Mlekara nagrađuje rekordere

Nakon niza godina, Mlekara Subotica ponovo organizuje “Dan rekordera” na kojem će predstaviti najveće proizvođače sirovog mleka iz kategorija porodičnih domaćinstava i pravnih lica. Kako navode u Mlekari, na ovaj način žele da odaju priznanje i istaknu uspeh najvećih farmera koji im svakodnevno isporučuju sirovo mleko. Fameri u strukturi ulaza mleka učestvuju sa oko 50%, a u prošloj godini isporučili su između 26 i 27 miliona litara sirovog mleka.

Farmer Josip Mačković iz Ljutova jedan je od 5 najvećih farmera – dobavljača sirovog mleka Mlekare Subotica. U protekloj godini isporučio je preko pola miliona litara sirovog mleka. Na njegovoj porodičnoj farmi trenutno se nalazi 114 muznih krava, u ovoj godini očekuje povećanje količine mleka, a svakodnevnu proizvodnju opterećuje cena hrane za stoku.

Porodične farme, njih 207, učestvuju u strukturi ulaza sirovog mleka u Mlekaru Subotica sa 50%, tako da su u prošloj godini isporučili između 26 i 27 miliona litara sirovog mleka. U mlekari očekuju da se rast broja farmi nastavi i u narednom periodu, kao i u strukturi ulaza mleka. Svoju sirovinsku bazu, za koju smatraju da je bolja od republičkog proseka gledano po količinama, žele da nagrade za vernost i uspeh.

Na danu rekordera biće dodeljene nagrade i zahvalinice za 30 najuspešnijih proizvođača mleka među porodičnim farmama. Prvih 100 porodičnih farmi u protekloj godini isporučilo je preko 18,8 miliona litara sirovog mleka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 3786
Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.