Komentara: 1
Pregleda: 3820

Mlade rukometašice ŽRK "Radnički" učestvovale na turniru Mađarskoj

16.12.2014. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Na poziv proslavljene rukometašice Bojane Radulović, rođene Subotičanke, pionirska ekipa ŽRK "Radnički" iz Bajmoka učestvovala je u Dunaujvarošu na rukometnom turniru.
Mlade rukometašice ŽRK "Radnički" učestvovale na turniru Mađarskoj

Bojana je do 2000. godine nastupala za jugoslovensku reprezentaciju a nakon toga svetsko ime i slavu stekla u dresu Mađarske reprezentacije sa kojom je osvajala srebro na Olimpijskim igrama (Sidnej 2000.), svetskom prvenstvu (Hrvatska 2003) i bronzanu medalju na evropskom prvenstvu (Mađarska 2004).

Bojana je ujedno proglašavana i za IHF igračicu godine 2000. i 2003. godine. Bila je najbolji strelac Olimpijade u Atini, svetskog prvenstva u Hrvatskoj kao i evropskog prvenstva u Mađarskoj 2004.godine, ona danas živi u Dunaujvarošu i vodi žensku rukometnu akademiju u tom gradu.

Bajmočke pionirke su na pozivnom turniru u polufinalu odmerile snagu sa ekipom iz Kiškunhalaša i nakon uzbudljive i neizvesne završnice konačan rezultat meče je bio 25:25. Devojčice iz Bajmoka su vodile celim tokokom susreta od 2 do 5 golova razlike, ali su pred kraj posustale i dozvolile mađaricama da izjednače u poslednjem minutu meča.

Propozicije su nalagale da finalistu turnira odluče sedmerci. Igračice ekipe iz Mađarske su bile smirenije i preciznije te su se plasirale u finale turnira. Bajmočanke su u borbi za treće mesto savladale ekipu  "Ravangrad" iz Sombora sa 17:15.

Igračice, treneri kao i roditelji koji su pratili ekipu u Mađarsku ističu da su imali izuzetno topao prijem u rukometnoj akademiji koju vodi Bojana Radulović te da su se vratili puni lepih utisaka kao i obećanja da će se uspostavljena saradnja intezivirati na obostrano zadovoljstvo.

Mlade rukometašice ŽRK "Radnički" učestvovale na turniru Mađarskoj

Pionirke ŽRK "Radnički" iz Bajmoka / Bojana Radulović sa jednom od rukometašica iz Bajmoka

Posebnu zahvalnost za uspostavljanje ove saradnje Bajmočani upućuju i Robertu Paiću, momku sa ovih prostora. Robert je rođen u Riđici ( 1982 ) a sa sedamnaest godina je otišao u Mađarsku gde je gradio rukometnu karijeru. Danas je rukometni trener i sportski menadžer, ujedno i kontakt osoba rukometne akademije koju vodi Bojana Radulović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3820
Povezane teme

rukomet

ženski rukometni klub radnički bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.