Komentara: 7
Pregleda: 6298

Mlade nade subotičkog Moto kluba "MCF"

15.12.2014. u 12:36h
Izvor: Subotica.com
Moto klub "MCF" osnovan je početkom 2014. godine, osnovan od strane petoro mladih Subotičana i strastvenih zaljubljenika u moto sport. MCF je skraćenica punog naziva "Moto club Five". Glavni razlog osnivanja kluba, po rečima osnivača, bio je da ovih petoro mladih, ali i sam grad Subotica imaju klub koji će se takmičiti u nacionalnom moto kros šampionatu.
Mlade nade subotičkog Moto kluba "MCF"

Odmah nakon osnivanja Klub je primljen u Auto-moto savez Srbije (AMSS) i u Sportski savez grada Subotice. Članstvo u AMSS im je omogućilo da se takmiče pod imenom "MCF".

U želji da bolje upoznamo subotičku javnost sa postojanjem ovog kluba i aktivnostima koje su se desile tokom godine i koje ih očekuju u narednom periodu, popričali smo sa Nikolom Babićem, predsednikom Moto kluba "MCF".

Auto-moto sport generalno nije jeftin za bavljenje, kako ste se snalazili tokom godine po tom pitanju?

Kao novo osnovani klub nimalo nam nije bilo lako pronaći sponzore bez kojih ne bismo mogli prisustvovati na svakoj trci, ali videvši naše želje i planove našlo se ljudi koji su bili željni da nam pomognu. Nadamo se da će nam za narednu sezonu pomoći i Sportski savez grada Subotice. Neiskusni u vođenju papirologije i neznajući šta nas sve čeka tokom godine nam je dalo dodatni motiv da se maksimalno potrudimo i  pokažemo se u najboljem svetlu, kao ekipa koja obećava.

Kakvi su vam bili prvi počeci? gde ste nastupali do sada? kakve uspehe ste do sada postigli?

Prva zamisao je bila da se takmiče osnivači, osim Nikole Babića koje je tada imao težu povredu ruke, ali su nam se pojedini takmičari pred sam početak sezone javili sa predlogom da voze za naš tim. To nas je prijatno iznenadilo sobzirom da nam je prva sezona ali naravno da smo ih prihvatili i tako nastupili sa 7 takmičara u našoj prvoj takmičarskoj sezoni.

Mlade nade subotičkog Moto kluba "MCF"

Sezona je startovala trkom koja se održala u Horgošu 30. marta gde su je "MCF" startovao u sastavu: Franjo Rihter, Atila Komjati, Filip Vujković Lamić, Antonio Maša, Thakur Sandeep Singh i Stefan Beniš u kategoriji MXB, dok je Miran Vojnić Hajduk sezonu vozio u MX3 kategoriji.

Odmah na startu sezone smo uspeli da ponesemo pehare sa nama najbliže staze i to pojedinačni plasman, drugo mesto za Rihtera i ekipno drugo mesto.

Mlade nade subotičkog Moto kluba "MCF"

U celom šampionatu Srbije se vozilo ukupno 6 trka i to u Horgošu, Čačaku, Kruševcu, Župi, Svetozar Miletiću i Brusu. Pored šampionata Srbije održale su se i dodatne  trke u Bačkoj Topoli i Gornjem Bregu za bodovanje za vojvođanski šampionat.

Tokom cele godine smo imali razne probleme što sa motorima što sa povredama pojedinaca, ali je to deo našeg sporta. I naravno iz svake greške smo ponešto naučili.

Borba za prva 3 mesta u MXB kategoriji su bila neizvesna sve do poslednje trke. I pored peha na startu trke Rihter osvaja dovoljan broj bodova da dođe do titule državnog prvaka prvenstva Srbije u MXB klasi ostavivši iza sebe 30 vozača. U zbiru bodova sa svih trka naš tim osvojio je sjajno 3. mesto od ukupno 11 klubova.

Mlade nade subotičkog Moto kluba "MCF"

Koliko nam je poznato u Subotici nema prostora na kojima biste mogli bezbedno da trenirate, a da je to i staza na kojoj možete da se pripremate za takmičenja kako u Srbiji tako i u inostranstvu? Kako rešavate problem sa pripremama za neki takmičenje?

Do svih ovih rezultata smo mogli doći samo napornim radom i jakim treninzima tokom cele godine. Znajući da Subotica nažalost nema stazu na kojoj bi mogli trenirati,bili smo primorani da vežbamo u kelebijskoj šumi pa čak i na nekim zapuštenim livadama.

Odlazak na odlično uređene motokros staze u Bačku Topolu i Svetozar Miletić nimalo nije jeftin, te smo to odlazak na iste mogli priuštiti samo par puta u godini.

Mlade nade subotičkog Moto kluba "MCF"

Uskoro će biti godinu dana kako postojite, takmičili ste se i kako kažete ostvarili zapažene rezultate. Šta vam je cilj u narednoj godini, šta je ono što biste želeli da uradite a što bi moglo da pomogne u daljem razvoju moto sporta u Subotici?

Planove za narednu godinu već imamo. Prvi cilj nam je da Subotica napokon dobije stazu, što je neophodno za razvijanje I napredak našeg kluba.

Pokazavši se kako jedna od najorganizovanijih ekipa zainteresovali smo pojedine takmičare u raznim kategorijama da naredne sezone nastupe za naš tim .Planiramo da održimo najmanje 2 kampa sa stručnjacima sa dugogodišnjim iskustvom u ovom sportu.

Mlade nade subotičkog Moto kluba "MCF"

Kamp bi bio namenjen za sve kategorije pa čak i za amatere koji bi želeli da se oprobaju u ovom sportu ali nam je glavni cilj da zainteresujemo naše najmlađe bez kojih ovaj sport neće imati budućnost. Imamo želju da omasovimo ovaj sport u našem gradu koji je godinama poznat po odličnim pojedincima.

S obzirom da smo novoosnovani klub nismo mogli da računamo na pomoć Sportskog saveza grada, ali nadamo se da će grad podržati naše planove za kampove koje želimo organizovati naredne godine, a kojih do sada nije bilo u našem gradu.

Moto sport nije sport za široke mase, ali ako ipak neko želi da vam se pridruži, kako može da stupi u kontakt sa vama?

S obzirom da nemamo sopstvenu stazu treniramo na raznim mestima. Svi oni koji su zainteresovani da se oprobaju u moto krosu i treniraju sa nama mogu da kontaktiraju predsednika kluba na broj 064/27-54-403 ili da nas prate na našoj facebook stranici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 6298
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.