Komentara: 8
Pregleda: 3333

Mirko Bajić: Naneta neprocenjiva šteta gradu

20.04.2012. u 17:04h
Izvor: RTV Yueco
Držeći konferenciju za novinare ispred betonske konstrukcije kompleksa bazena u Dudovoj šumi, Mirko Bajić nosilac liste Saveza bačkih Bunjevaca, istakao je da je postupak koji je učinila lokalna vlast skretanjem novca dobijenog iz budžeta Republike za dovršetak radova bazena u Dudovoj šumi, na izgradnju predizbornog bazena na Prozivci, nanošenje ogromne i dugoročne štete gradu sa nesagledivim posledicama.
Mirko Bajić: Naneta neprocenjiva šteta gradu

Pre samo godinu i po dana tačnije za dan grada 01. Sept 2010. godine prilikom posete Subotici Dr. Bojana Pajtića rečeno je citiramo: „ Izvršno veće Vojvodine je izdvojilo dve stotine pedeset miliona dinara, a završetak sportsko-rekreativnog i poslovnog centra planiran je za 2011. Godinu“.

Takođe je na konferenciji za novinare Direkcije za izgradnju, pre samo godinu dana tačnije 28. Feb 2011. godine rečeno, citiramo: „Radovi na izgradnji Sportskog rekreativnog centra “Dudova šuma” nastavljeni su ove nedelje. Ukoliko sve bude teklo po planu bazen će biti izgradjen do druge polovine 2012. Godine“.

A onda je po nečijem nalogu obustavljena gradnja na kompleksu zatvorenih bazena u Dudovoj šumi, sredstva koja je država dala u iznosu od preko pet miliona eura su, putem Ministarstva za zaštitu životne sredine umesto Ministarstva za sport i omladinu, preusmerena na izgradnju predizbornog bazena u MZ Prozivka.

Na ovaj način je naneta neprocenjiva šteta gradu, jer je država praktično oslobođena dalje obaveze da investira u SPC Dudova šuma i taj će objekat ostati teret gradu kao nedovršena investicija.

Kada budemo u Skupštini grada tražićemo odgovornost onih kiji su ovakvu štetu gradu naneli, i zahtevaćemo da se Sportsko rekreativni centar u Dudovoj šumi završi kako je i planirano sredstvima budžeta Republike, jer takav objekat Subotici treba.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3333
Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.