Komentara: 4
Pregleda: 2211

Ministarstvo umesto Skupštine poništava odluku iz 2007. godine?

19.04.2015. u 03:02h
Izvor: RTV Yueco
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai zatražio je od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da “po službenoj dužnosti” ukine spornu Odluku iz 2007. godine po kojoj je 700 hektara državnog zemljišta ustupljeno crkvama.
Ministarstvo umesto Skupštine poništava odluku iz 2007. godine?

Iako je propao poslednji pokušaj poništavanja ove odluke tamo gde je i doneta – u Skupštini grada - to zemljište je ipak uvršteno u ovogodišnji program korišćenja, održavanja i zaštite državnog zemljišta. Da li će biti i izdavano, opet će odlučivati Skupština, jer osim saglasnosti Ministarstva, ovaj program mora da usvoji i lokalni parlament.

U Gradskoj upravi kažu da je do isteka zakonskog roka, 31. marta, predat Godišnji program uređenja, korišćenja i zaštite državnog poljoprivrednog zemljišta Ministarstvu koje je na njega već dalo saglasnost. Program će biti važeći kada ga usvoji Skupština grada.

Gradonačelnik Jene Maglai kaže da je nakon poslednjeg neuspešnog pokušaja poništavanja odluke iz 2007. po kojoj su crkve dobile zemlju na korišćenje zatražio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da ono poništi tu odluku.

Poslednji pokušaj poništavanja ove odluke propao je početkom marta, kada je na sednici Skupštine grada SVM bio uzdržan, a SNS protiv poništavanja. Pomenuto zemljište je ustupljeno na korišćenje crkvama i verskim zajednica u Subotici 2007. godine, do okončanja restitucije. Medjutim, Republičko javno pravobranilaštvo je zatražilo od Skupštine grada Subotice da predmetnu Odluku preispita i da je oglasi ništavom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 16 časova
Komentara: 4
Pregleda: 2211
Povezane teme

crkveno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.