Komentara: 28
Pregleda: 6908

Ministar policije sutra u Subotici govori na tribini o bezbednosti građana

26.02.2015. u 20:05h
Izvor: Subotica.com
Tokom posete našem gradu Ministar Stefanović prvo će se sastati sa zaposlenima u Policijskoj upravi Subotica, a zatim od 18 časova govoriti na tribini "Policija u zajednici i bezbednost građana". Tribina je otvorena za sve zainteresovane.
Ministar policije sutra u Subotici govori na tribini o bezbednosti građana

Ministar policije Nebojša Stefanović posetiće sutra Suboticu i govoriće na tribini posvećenoj poboljšanju odnosa između policije i građana, kao i na podizanju nivoa bezbednosti u lokalnoj zajednici. Tribina pod nazivom "Policija u zajednici i bezbednost građana" biće održana sutra od 18 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, a otvorena je za sve zainteresovane građane.

Ovo je jedna u nizu tematskih tribina na kojoj Stefanović učestvuje, a iako nije precizirano o čemu će konkretno govoriti, sudeći po dosada održanim tribinama u Borči, Leskovcu i drugim gradovima i mestima u Srbiji, akcenat će biti na tesnijoj saradnji građana i policijskih službenika u cilju efikasnijeg suzbijanja kriminalnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, pogotovo u delovima grada u kojima su te aktivnosti izraženije.

Kako bi se pospešila bezbednost građana i imovine ministar Stefanović je na nedavno održanoj tribini u Leskovcu najavio da će u novoj organizacionoj strukturi pripadnika MUP-a doći do povratka policije na ulicu, među građane, kako kaže da građani mogu  direktno da se obrate policajcu u svakom trenutku.

Stefanović je tom prilikom je izjavio da pred zakonom svi moraju biti isti, napominjući da ni policijska značka, ni partijska knjižica, ni položaj u društvu, ni novac, ni moć, ni prijateljstvo, ni kumstvo, ne smeju da pobede pravdu.

Ministar će po dolasku u Suboticu prvo posetiti zaposlene i rukovodeći kadar u Policijskoj upravi Subotica koji će ga, pretpostavlja se, upoznati sa trenutnom bezbednosnom situacijom u našem gradu, sa stanjem opremljenosti i generalno funkcionisanjem policije u našem gradu.

Tokom poslepodneva očekuje se da će Stefanović imati i sastanak sa prvim čovekom grada, gradonačelnikom Jeneom Maglaijem.

Pre dolaska u Suboticu Ministar će tokom prepodneva u Novom Sadu na sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost predstaviti izveštaj MUP-a o stanju bezbednosti u AP Vojvodina za 2014. godinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 28
Pregleda: 6908

Povezane vesti

Povezane teme

bezbednost građana

nebojša stefanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.