Komentara: 4
Pregleda: 6737

Minimalna pobeda fudbalera Spartaka protiv Radničkog iz Niša (1:0)

23.11.2013. u 16:39h
Izvor: Subotica.com
U utakmici 13. kola Jelen Super lige fudbaleri Spartaka pobedili su niški Radnički minimalnim rezultatom 1:0. Utakmicu su obeležili navijači oba kluba koji su tokom cele utakmice navijali zajedno na severnoj tribini. .
Minimalna pobeda fudbalera Spartaka protiv Radničkog iz Niša (1:0)

Utakmica u Subotici nije bila atraktivna i lepa za oko, već čvrst duel dve podjednake ekipe u kojoj je zasluženo slavio Spartak koji je pokazao više želje za pobedom.

Početak meča pripao je gostima koji su imali terensku inicijativu ali bez konkretnijih prilika. Spartak je odgovorio u 19. minutu odličnom akcijom. Lopta je došla do Trivunovića koji je pronašao slobodnog Puškarića na desnoj strani koji odlično šutira sa oko 16 metara, ali odličnom intervencijom golman Filipović čuva svoju mrežu.

Opasni su bili domaćini dva minuta kasnije ali šut Torbice je otišao pored gola. Do kraja poluvremena Cicmil se mogao upisati u listu strelaca ali lopta koju je zahvatio glavom nasela je na prečku umesto u mrežu.

U drugo poluvreme Spartak je ušao znatno odlučnije. Ulaskom Farkaša napadi su postali intenzivniji dok su se gosti ograničili na opasne kontra napade. Nakon samo par minuta nastavka Torbica je još jednom naterao golmana Filipovića da se istakne.

Minimalna pobeda fudbalera Spartaka protiv Radničkog iz Niša (1:0)

Torbica siguran, iako je golman gostiju pročitao stranu i umalo odbranio šut sa bele tačke

FK "Spartak" je do pobedonosnog gola došao u 74' minutu kada je Šarac presekao napad gostiju i sjurio se ka protivničkom golu. U šesnaestercu je sa leđa oboren od strane Jovanovića, nakon čega je sudija bez razmišljanja pokazao na belu tačku i žuti karton za igrača Radničkog.

Sigurni izvođač najstrože kazne bio je kapiten Vladimir Torbica.

Minimalna pobeda fudbalera Spartaka protiv Radničkog iz Niša (1:0)

Posle nesigurne intervencije golmana Aleksića gol se spašavao kako se znalo i umelo...

Novu priliku Subotičani su desetak minuta kasnije, Puškarić je izveo slobodan udarac a za malo kratak je bio Nosković. U finišu susreta Radnički je propustio dve idealne prilike za izjednačenje.

Spartak je ostvario šestu pobedu u Superligi, dok je Radničkom ovo drugi poraz u sezoni.

FK "Spartak" - FK "Radnički" Niš 1:0
(Torbica 75')

Žuti kartoni: Stefan Cicmil (u 58. minuta), Vladimir Kovačević (77. minut) iz Spartaka i Radoš Bulatović (28. minut), Petar Jovanović (74. minut), Strahinja Petrović (89. minut) iz Radničkog.

FK "Spartak": Branimir Aleksić, Stefan Cicmil, Vladimir Kovačević, Dino Šarac, Vladimir Torbica, Veseljko Trivunović (Miloš Džugurdić od 70. minuta), Aleksandar Nosković (Nemanja Milić od 88. minuta), Goran Antonić, Darko Puškarić, Ilija Radović, Andrej Mrkela (Daniel Farkaš od 56. minuta).

FK "Radnički" Niš: Nenad Filipović, Petar Jovanović (Strahinja Petrović od 83. minuta), Radoš Bulatović, Miloš Živković, Vladan Pavlović, Branko Pauljević, Milan Ćulum, Dušan Kolarević (Marko Ljubinković od 78. minuta), Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, Sead Hadžibulić (Vladimir Milenković od 70. minuta).

Marinci i Meraklije na istoj tribini zajedno navijali za svoje timove

Lepa slika bila je viđena na severnoj tribini stadiona u Subotici pošto su navijači oba kluba Meraklije i Marinci zajedno navijali svih 90 minuta za oba tima. Tako su poslali najbolji primer fudbalskom svetu i potvrdili bratstvo dugo 21 godinu.

Minimalna pobeda fudbalera Spartaka protiv Radničkog iz Niša (1:0)

Marinci i Meraklije zajedno navijaju za svoje timove

Minimalna pobeda fudbalera Spartaka protiv Radničkog iz Niša (1:0)

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Radnički (Niš) Fudbal: Spartak - Radnički (Niš) Fudbal: Spartak - Radnički (Niš) Fudbal: Spartak - Radnički (Niš) Fudbal: Spartak - Radnički (Niš) Fudbal: Spartak - Radnički (Niš) Fudbal: Spartak - Radnički (Niš) Fudbal: Spartak - Radnički (Niš)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 6737
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

fudbal

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.