Komentara: 0
Pregleda: 2710

Minimalan poraz košarkaša Spartaka protiv Metalca (100:101)

18.09.2014. u 11:04h
Izvor: Subotica.com
U sklopu priprema za novu sezonu košarkaši Spartaka sinoć su na domaćem terenu odmerili snage sa ekipom Metalca, prvoligašem kojeg sa klupe predvodi Vladimir Đokić, bivši košarkaš sjajne generacije Spartaka sa kraja devedesetih. Gosti su posle vrlo neizvesne završnice, bukvalno u poslednjoj sekundi pobedili sa pola koša razlike.
Minimalan poraz košarkaša Spartaka protiv Metalca (100:101)

Košarkaši Spartaka odigrali su sinoć u Hali sportova u Subotici svoju devetu pripremnu utakmicu pred početak sezone u Prvoj ligi Srbije koji je na programu u subotu, 4. oktobra kada Spartak dočekuje OKK "Beograd".

Sinoćnji protivnik praktično u generalnoj probi pred novu sezonu je bio Metalac, višegodišnji prvoligaš, od nedavno i član Jadranske (ABA) lige. Ova utakmica posle niza pripremnih sa protivnicima različitog stepena kvaliteta poslužila je treneru Boriloviću da uvidi gde su njegovi igrači u odnosu na ekipe sa kojima za manje od dve nedelje ulazi u prvenstvene okršaje.

Metalac je bolje otvorio meč i posle nekoliko konfuzno organizovanih napada praktično u prva dva minuta napravio prednost od 14:0, što je malobrojnoj publici u Hali sportova nije mirisalo na dobro, ali posle prvog talasa usledio je znatno bolji period igre domaćih u kojem je četa Predraga Borilovića iz napada u napad, uz dobru odbranu, polagano sustizala veliku prednost gostiju da bi na kraju prve četvrtine završili na prihvaljivih -7.

U drugoj četvrttini u prvi mah teško su se postizali poeni, ali gosti su uspevali da drže distancu i tako teraju Spartak da ih vija po terenu. Pri kraju kraju druge četvrtine gosti su vezali nekoliko uspešnih pokušaja za tri poena što nije demoralisalo Spartak te su strpljivom igrom u napadu odličnom odbranom uspeli da sustignu, pa čak i da košem prednosti reše ovaj deo igre u svoju korist.

Posle desetominutne pauze ponovo su gosti bolje započeli četvrtinu, ali Spartaku nije bilo potrebno mnogo vremena da se vrate u igru, pa i da povedu (57:56), ali "metalci" se nisu dali i pokušavali su, između ostalog i dalekometnom artiljerijom, da vrate prednost na svoju stranu, što im je i uspevalo, ali Spartak je uvek bio tu negde u blagom zaostatku i pretio preokretom.

Poslednja četvrtina donela je dosta grešaka u napadu, promašenih šuteva, ali bez obzira na to bila je i najefikasniji deo igre na utakmici jer je odbrana značajno popustila, izostalo je kvalitetnije građenje koša i praktično radilo se za statistiku. Ipak, bez obzira na činjenicu da se igralo otvoreno i bez rezultataskog imperativa obe ekipe su želele pobedu i to se moglo osetiti bukvalno do poslednjih sekundi meča.

Spartak je posle trojke Antića na samo 5 sekundi do kraja došao do poravnanja od okruglih 100:100 i praktično sekunde su odlučivale ko će rezultatski biti bolji i zabeležiti pobedu. Na žalost malobrojne publike u subotičkoj Hali sportova u Subotici, pobeda je otišla na stranu gostiju s obzirom da je na nešto više od sekund do kraja posle loše odbrane dosuđen prekršaj za goste i uz jedno iskorišćeno bacanje.

U završnicu, praktično nešto više od jednog minuta, Metalac je ušao sa samo tri načinjena faula, što im je omogućavalo da zaigraju agresivnije i sprečavaju izgledne šanse Spartaka, što je možda na kraju i odlučilo s obzirom da je Spartak posle pretrpljenih prekršaja nešto duže držao loptu u svom posedu, trošio sekunde, a nije poentirao.

Na samo 5 sekundi do kraja gosti su imali napad i taman kada se činilo da će se ići na produžetke domaći su posle dobre odbrane i izbacivanja lopte u aut na samo 1, 3 sekunda do kraja ipak poslednju odbranu odigrali malo nespretno i dozvolili gostima da na nešto ispod jednog sekunda imaju slobodno bacanje i šut za pobedu.

Spartak - Metalac (Valjevo) 100:101 (23:30, 22:21, 25:25, 30:25)

KK "Spartak": Simić 7, Ilić, Prlja 7, Nikolić 12, Sokolović 8, Antić 24, Šišić 4, Drakulić 10, Danilović, Matović 2, Živković 24, Laketa 2

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2710
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.