Komentara: 15
Pregleda: 10347

Migranti sklonjeni, GP "Horgoš" ponovo prohodan

09.09.2015. u 13:53h > 15:34
Izvor: Mondo
Izbeglice ponovo, treći dan zaredom, probile policijski kordon kod Reskea. Policija je uspela da okupi migrante i prebacuje ih u kamp,a autoput M5 koji od Horgoša vodi ka Budimpešti opet je otvoren za saobraćaj.
Migranti sklonjeni, GP "Horgoš" ponovo prohodan

Ponovo je, nakon sat vremena zastoja, pušten za saobraćaj autoput M5, koji vodi od Horgoša ka Budimpešti, saopštila je danas mađarska policija.

U saopštenju je navedeno daje mađarska policija sklonila sa puta grupu izbeglica, koja je ranije jutros u sabirnom centru kod Reskea ponovo, treći dan za redom, probila policijski kordon i autoputem krenula peške ka Budimpešti.

Televizija M1 je izvestila da je nekoliko stotina izbeglica počelo oko 10:30 da se probija kroz policijski kordon, a razlog je jer izbeglice ne žele da se registruju.

Mađari postavljaju kapiju na pruzi kod Subotice? - Vlasti u Budimpešti razmatraju mogućnost postavljanja "kapije" na železničkoj pruzi koja od Subotice vodi ka Segedinu, navodi televizija M1, a prenosi Tanjug.

Očekuje se da će u ovaj centar tokom dana stići više hiljada izbeglica iz pravca Srbije, navela je Televizija M1.

Noćas je u ovom mestu došlo do okršaja mađarske policije i oko 50 izbeglica, uglavnom porodice. Međutim, oni su popustili i ušli su u autobuse za kamp pošto je policija upotrebila suzavac i dvoje ljudi je uhapšeno.

Mađarska policija u današnjem saopštenju navodi da su dve osobe, koje manipulišu emocijama izbeglica, izvučene iz mase i da su privedene zbog nepoštovanje policijskih naloga.

U saopštenju se dodaje da je suzavac bio korišćen jer su izbeglice bacale plastične flaše na policiju i da je hitna pomoć morala da bude pozvana zbog osobe kojoj nije bilo dobro, što nije bilo povezano sa upotrebom suzavca, navodi MTI.

Policija je uz pomoć prevodilaca nastojala da objasni i ubedi izbeglice da treba da se registruju po dolasku u Mađarsku, dok su mnogi iz grupe skandirali "Nećemo kamp" i "Budimpešta, Budimpešta".

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 10347
Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.