Komentara: 2
Pregleda: 16300

Mentalna aritmetika pomaže razvoj dečijeg govora, čitanja i pisanja

07.11.2016. u 11:20h
Izvor: PR tekst
Mentalna aritmetika  je program koji  potpomaže i doprinosi aktivaciji i poboljšanju niza mentalnih sposobnosti - od brzog računanja, do poboljšanja opštih mentalnih kapaciteta deteta.
Mentalna aritmetika pomaže razvoj dečijeg govora, čitanja i pisanja

Pošto ovaj metod učenja podrazumeva i aktivno korišćenje čula vida, sluha i dodira, sasvim nesumnjivo utiče i na razvoj govornih sposobnosti kod dece, o čemu smo razgovarali sa Danijelom Rodić, logopedom.

- Poslednjih godina sve češće se u svom svakodnevnom logopedskom radu susrećem sa decom koja imaju teškoće u savladavanju čitanja, pisanja i računanja. Postoje brojni faktori koji utiču na to kao što su nedovoljno izdiferencirane lateralizovanost, vizuelna percepcija i diferencijacija, grafomotorika i grafopercepcija, prostorna i vremenska orijentacija i organizovanost, fonološka svesnost, pažnja i sposobnost koncentracije i slušanja, neadekvatna i nedovoljno sistematična priprema u predškolskom periodu i slično, kaže Danijela Rodić. - Ono što je veoma važno i značajno istaći je da je sa takvom decom potrebno dugo raditi  na stimulaciji upravo tih veština, pri tome koristiti brojne stimuluse i  više vrsta  čula (auditivna, vizuelna i taktilna). U školi “Malac Genijalac” upravo se na tome insistira.

Na treninzima mentalne aritmetike poboljšava se način na koji dete sluša, obrađuje i razumeva informacije. Sve to utiče na govor, a kasnije na savladavanje čitanja i pisanja.

- Ovaj program takođe potpomaže stimulaciju upravo onih veština neophodnih za lakše usvajanje čitanja , pisanja i računanja i samim tim utiče i na kvalitet savladavanja školskog gradiva i veština i doprinosi postizanju optimalnih rezultata tokom školovanja.

Mentalna aritmetika pomaže razvoj dečijeg govora, čitanja i pisanja

Višestruke su koristi koje svaki Malac Genijalac dobija pohađanjem škole mentalne aritmetike.

- Korisnost ovog vida učenja nije samo u brzom računanju, već i u savladavanju veštine i sposobnosti izuzetne koncentracije, slušanja i memorije, analitičkog i logičkog mišljenja, fotografskog pamćenja, razvijanja mašte, kreativnosti i sposobnosti vizuelizacije. Rad u malim grupama, učenje kroz igru, na način koji je deci interesantan, zanimljiv i praktičan, pozitivno okruženje, doživljaj uspeha u savladavanju novonaučenog, utiču povoljno na motivaciju, koja je ključ uspeha u učenju i sticanju novih znanja i iskustava. U svakom  slučaju toplo preporučujem - zaključuje logoped Danijela Rodić.

Izvor: PR tekst
Otvaranje školice "Malac Genijalac" Otvaranje školice "Malac Genijalac" Otvaranje školice "Malac Genijalac" Otvaranje školice "Malac Genijalac" Otvaranje školice "Malac Genijalac" Otvaranje školice "Malac Genijalac" Otvaranje školice "Malac Genijalac" Otvaranje školice "Malac Genijalac"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 16300

Povezana vest

Povezane teme

mentalna aritmetika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.