Komentara: 3
Pregleda: 5302

Masaža vulkanskim kamenjem i afrička Baobab masaža u Galleria Wellnesu

23.12.2014. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Za sve ljubitelje masaža, Wellness centar Hotela Galleria ima u ponudi nove dve vrste masaže, baobab masažu i masažu toplim vulkanskim kamenjem, koje će biti opisane u nastavku teksta.
Masaža vulkanskim kamenjem i afrička Baobab masaža u Galleria Wellnesu

Baobab masaža obuhvata manuelnu masažu u kombinaciji sa baobab plodovima. Ova intenzivna masaža ušvršćuje kožu i poboljšava njenu elastičnost. Baobab masažno ulje je bogato Baobab ekstraktom i vitaminom E. Dragoceno Baobab eterično ulje sprečava isušivanje kože, stimuliše metabolizam, ubrzava cirkulaciju krvi i limfe, uklanja toksine iz mišića i koža postaje zategnuta, elastična i zdrava.

Istorija Baobab drveta

Baobab drvo je Afričko drvo koje je poznato kao naopako drvo i to je drevno drvo života. Kora, lišće i plodovi se koriste u tradicionalnoj medicini. Drvo baobaba naraste do 30m visine i 8m širine i jedno je od najstarijih drveća na našoj planeti, koje datira hiljadama godina unazad. Drvo se pominje i u knjizi Antoana de Sent Egziperija „Mali princ“.

Masaža vulkanskim kamenjem i afrička Baobab masaža u Galleria Wellnesu

Legenda kaže da je prvo drvo koje je prilikom stvaranja sveta Bog stvorio, bilo baobab. No, čim je stvorio drvo palmu, baobab je tražio od Boga da bude viši od palme. Nakon što je stvorio „prekrasno plameno drvo“, baobab je hteo imati takve cvetove. A kad je stvorena smokva, baobab je poželeo da i on ima plodove kao što ih ima smokva. To je Boga toliko razljutilo da je baobab drvo iščupao iz zemlje i okrenuo ga naopako. Do današnjeg dana ga nije izvadio i okrenuo na pravu stranu, tako da baobab izgleda kao da umesto krošnje ima korenje. To je ujedno i upozorenje šta Vam se može dogoditi kada niste zadovoljni sa onim što imate.

Masaža vulkanskim kamenjem i afrička Baobab masaža u Galleria Wellnesu

Za sve Vas koji želite da probate Baobab masažu, termin možete zakazati na kontakt telefon Galleria Wellness centra 024/647-266.

Masaža toplim vulkanskim kamenjem

Masaža vulkanskim kamenjem i afrička Baobab masaža u Galleria Wellnesu

Masaža toplim kamenjem se upražnjava hiljadama godina unazad, a sa intenzivnijim razvojem SPA i wellness centara 30-tak godina unazad, ova specifična vrsta masaže se uvodi kao sastavni deo anti-stres programa.

Bazaltno kamenje je nastalo u samoj utrobi Zemlje, pa putem vulkanskih erupcija izbačeno na površinu gde se ohladilo i vremenom formiralo. Potvrđeno je da ima izražena geomagnetska svojstva, u sebi nosi izuzetan elektromagnetski potencijal Zemlje, tako da masaža vulkanskim kamenjem u suštini predstavlja prvenstveno energetski tretman. Vulkansko kamenje se zagreva u toploj vodi u posebnom sudu i ima moć apsorbovanja toplote. Tokom masaže, kamenje postepeno predaje telu tu toplotu koja prodire do dubljih slojeva kože i mišića, i ostvaruje refleksno intenzivan uticaj na unutrašnje organe i telo u celini. Dolazi do poboljšanja cirkulacije u celom telu, ubrzanja metabolizma, detoksikacije i poboljšanja vensko – limfne funkcije.

Masaža vulkanskim kamenjem i afrička Baobab masaža u Galleria Wellnesu

Masaža vulkanskim kamenjem predstavlja 90-minutni tretman opuštanja postavljanjem zagrejanog kamenja na određene tačke na telu, preko kojih se vrši duboko opuštanje mišića i tkiva. Tokom ove masaže imaćete i subjektivni osećaj nestanka stresa i tenzije u telu.

Kroz masažu toplim vulkanskim kamenjem vrši se stimulisanje određenih centara tj. čakri koje su glavni vitalni centri za napajanje organizma energijom. Ima 7 glavnih čakri koje se nalaze na glavnom meridijanu tj. centralnoj osi tela i svaka od njih je zadužena za određeni aspekt života. Svaka čakra ima prednju i zadnju stranu. Prednja je povezana sa čovekovim emocijama, a zadnja strana sa našom voljom. Ukoliko neki centar, tj. čakra nije otvorena i ne funkcioniše dobro, mi se suočavamo sa različitim problemima. Čovek je zdrav ako su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije. Što više energije protiče kroz čakre, čovek je zdraviji.

Masaža vulkanskim kamenjem i afrička Baobab masaža u Galleria Wellnesu

Masaža vulkanskim kamenjem otvara čakre u Vašem telu, omogućava pravilan protok životne energije i tako da geotermalni efekat zahvata ceo organizam i dovodi ga u stanje dubinske relaksacije.

Ako želite da u ovim zimskim danima zagrejete svoje telo, zakažite termin za masažu toplim kamenjem za kontakt telefon Galleria Wellness centra 024/647-266.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5302
Povezane teme

masaža

hotel galleria

wellnes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.