Komentara: 3
Pregleda: 3693

Martin Mačković bronzan na Svetskom prvenstvu u veslanju

05.09.2015. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Srpski dvojac sa kormilarom Martin Mačković, Viktor Pivač i Luka Mladenović (kormilar), kao i skifista za lake veslače Miloš Stanojević osvojili su bronzane medalje na Svetskom prvenstvu za seniore u Egbeletu i tako doneli prva odličja za srpsko veslanje na planetarnim šampionatima za seniore posle 2009.
Martin Mačković bronzan na Svetskom prvenstvu u veslanju

Srpsko veslanje je u juče ostvarilo izvanredan uspeh na Svetskom prvenstvu za seniore u Egbeletu. Dva naša čamca stigla su do pobedničkog postolja, prvi put na planetranim šampionatima za seniore posle šest godina.

Dvojac sa kormilarom koji čine subotičanin Martin Mačković (VK "Palić") i beograđanin Viktor Pivač (VK "Grafičar"), kao i kormilar Luka Mladenović osvojio je medalju bronzanog sjaja. Do fenomenalnog uspeha čamac srpskih reprezentativaca, ubedljivo najmlađi na šampionatu u ovoj disciplini, stigao je izvanrednim veslanjem u finalnom okršaju koji je s vremenom 6:59,53 završio na trećem mestu. Zlato je pripalo posadi Velike Britanije Rajli o Donel, Tarant, kormilar Fildman (6:51,31), a srebro čamcu Nemačke Nemačka Šnajder, Ernsting, kormilar Visen (6:57,36).

Martin Mačković bronzan na Svetskom prvenstvu u veslanju

– "Pivač i Mačković su odlično izveslali finalnu trku. Posle kvalifikacija u kojima se nisu dobro snašli, repesaža u kojem su popravili utisak, u Ožibeleu su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije – u okrašaju za medalje. Od početka do kraja bili su fanatično borbeni, na kraju izveslavši finale sa 105 odsto svojih mogućnosti. Ovo je veliki rezultat tim pre što su Pivač i Mačković pre samo nešto više od mesec dana osvojili medalju na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore. Trebalo ih je najpre povratiti posle svih napora u Plovdivu, a nakon toga pripremiti za disciplinu koja je jedna od najzahtevnijih s obzirom da ima i kormilara. Još jednom im čestitam na ogromnom uspehu. Mačković već za četiri dana mora da se vrati u Ameriku zbog obaveza na Berklju, dok će Pivač put SAD, u kojima studira na Vašingtonu, nešto kasnije" – izjavio je Aleksandar Ivković, trener reprezentacije.

Nepunih sat vremena nakon što je srpski veslački tim došao do prve medalje, u Egbeletu je stiglo i drugo odličje. Miloš Stanojević je ostvario najveći uspeh u svojoj karijeri osvojivši medalju bronzanog sjaja u skifu za lake veslače.

Martin Mačković bronzan na Svetskom prvenstvu u veslanju

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3693

Povezana vest

Povezane teme

veslački klub palić

veslanje

martin mačković

veslačka reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.