Komentara: 10
Pregleda: 3780

Manjak lekara u Domu zdravlja

06.08.2014. u 16:23h
Izvor: RTV City
Manjak lekara u Domu zdravlja, problem je koji unazad otežava ionako tešku situaciju u subotičkim ambulantama i Hitnoj medicinskoj pomoći. Razlog tome leži u tome što Ministarstvo zdravlja još uvek nije pripremilo novi kadrovski Plan zapošljavanja, koji bi, ukoliko bude bilo mogućnosti za zapošljavanje novih lekara i osoblja u subotički Dom zdravlja rešilo zaistza tešku situaciju u kojoj se primarne zdravstvene ustanove u našem gradu nalaze.
Manjak lekara u Domu zdravlja

Subotički Dom zdravlja pre više od pola godine ostao je bez 10 lekara opšte medicine, 26 medicinskih sestara, 2 vozača. To je dodatno otežalo rad zdravstvenih ustanova na teritoriji Subotice, što se najbolje može dokazati velikim redovima u čekaonicama ambulanti, što za pregled ili ispisivanje nrecepata, kao i na šalterima.

Ništa bolja situacija nije ni u Službi Hitne medicinske pomoći, koja je nedavno ostala bez lekarske i ekipe za transport pacijenata. Tokom jula, gotovo svakodnevno, a vikendom i do tri puta lekarske ekipe izlazile su na teren u 46 navrata, a u pojedinim slučajevima dešavalo se da pacijent nije pronađen ili je odbio pregled, a u nekoliko slučajeva pacijentu je upućen savet.

U Domu zdravlja gotovo svakodnevno očekuju odobrenje za novi kadrovski Plan zapošljavanja, jer je rad sa trenutnim brojem zaposlenih u zdravstvenim ustanovama veoma otežan. Takođe, u Domu zdarvlja mole naše sugrađane za razumevanje, uzimajući u obzir trenutnu situaciju, ali i da, ukoliko pozivaju Hitnu pomoć sarađuju sa dispečerom, kako bi urgentni pacijenti bili zbrinuti.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3780
Povezane teme

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.