Komentara: 0
Pregleda: 3778
Foto

Maksimalna pobeda za maksimalan učinak juniorki Srbije

13.05.2013. u 10:00h
Izvor: Odbojkaški savez Srbije
Juniorke Srbije su sinoć u drugom meču poslednjeg dana kvalifikacionog turnira za XVII SP 2013. koji se prethodnih 5 dana održavao u subotičkoj Hali sportova pobedile Dansku sa 3:0 (po setovima 25:15, 25:13 i 25:14) posle 64 minuta igre.
Maksimalna pobeda za maksimalan učinak juniorki Srbije

Utakmicu u dvorani HS Dudova šuma posmatralo je 500 gledalaca, a sudili su Veronika Mioara Papadopol iz Ruminje i Peter Hoger iz Slovačke

Za razliku od prethodnih mečeva Srbija je večeras startovala sa izmešanom postavom. Prvi trener Ratko Pavličević je pružio šansu svim devojkama koje su očekivano došle do novog, četvrtog trijumfa u grupi. Naš tim je meč počeo u sledećem sastavu Maja Simić - Milica Kubura, Nataša Čikiriz - Nikolna Lukić, Jelena Trnić – Katarina Čanak i libero Aleksandra Stepanović, u drugom setu je umesto Lukićeve u igru ušla Jelena Oluić.

Iako su na početku bile stegnute, Srpkinje su prvi set završile 25:15. Posle prvog tehničkog predaha i izjednačene igre 7:7, zbile su svoje redove i lako set privele kraju. Drugi set počeo je baš kao i prethodni, igrom pone za poen, ali onda su Srpkinje zaigrale znatno ozbiljnije, pre svega u bloku i odbrani i ubrzo je na semaforu stajalo 18:8, što je bilo dovoljno za vođstvo od 2:0 u setovima. U trećem i poslednjem periodu meča Srbija je igrala koliko joj je trebalo za pobedu, dok se Danska borila koliko je bilo u njenoj moći. Na kraju seta rezultat je bio 25:14 i 3:0 za vicešampionke Evrope.

Belgijanke ubedljive protiv Dankinja

Juniorke Belgije su u prvom meču poslednjeg dana pobedile Portugaliju sa 3:0 po setovima (25:8, 25:14 i 25:12) posle 61 minut igre. Utakmicu u dvorani HS Dudova šuma posmatralo je 60 gledalaca, a sudili su Iskra Zidanić iz Hrvatske i Eleni Danilidu iz Grčke.

Tabela posle 4 kola kvalfikacionog turnira:

  1. SRB 4 4 0 12:1 12
  2. FRA 4 3 1 9:6 8
  3. BEL 4 2 2 8:6 6
  4. POR 4 1 3 3:10 3
  5. DEN 4 0 4 3:12 1
Izvor: Odbojkaški savez Srbije

Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB

Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Srbija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB
Pogledaj ostale fotografije

Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB

Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB Odbojka (Ž): Belgija - Portugalija (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) foto: OSSRB
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3778
Povezane teme

hala sportova

ženska odbojka

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.