Komentara: 15
Pregleda: 6408

Maglai: Zadovoljan sam radom lokalne samouprave

16.04.2014. u 18:15h
Izvor: RTV Yueco
Zadovoljan sam radom lokalne samoprave u proteklih pet meseci, istakao je u emisiji “In medijas res” gradonačelnik Jene Maglai. Napravljene su značajne uštede u budžetu grada, tako se da se grad više ne odnosi “rasipnički” prema novcu poreskih obveznika.Uštedelo se više miliona dinara, tako što se više vodi računa o trošenju benzina, putovanja, prilikom javnih nabavki i slično.
Maglai: Zadovoljan sam radom lokalne samouprave

Maglai je u emisiji istakao da Savez Vojvođanskih Mađara ima kvalitetne kadrove i sposobne ljude koji će moći da zauzmu date pozicije u budućoj Vladi Srbije i da će se kao i ranije prednost dati mladima. Nada se da oni koji budu izabrani doprineti i razvoju Subotice.

U naredne dve godine grad će se truditi da završi veći deo započetih investicija. Gradonačelnik smatra da će se završiti obilaznica poznatija kao Y krak, radovi na Sinagogi i veći deo radova na rekonstrukciji i sanaciji Narodnog pozorišta.

Odluka o raspisivanju javne nabavke za stari deo teatra je potpisana i sada treba da se sačeka da postupak prođe i da počnu radovi.

Kamen temeljac za fabriku "Svarovski"

Maglai: Zadovoljan sam radom lokalne samouprave

Pre par dana postavljen je i kamen temeljac za izgradnju fabrike “Svarovski”. Svaki investior je bitan za Suboticu, a naročito kada je u pitanju svetski brend poput Svarovskog. Subotica ima odličan geografski položaj i u narednom periodu će se raditi na privlačenju investitora, smanjenju nezaposlenosti i ostanka mladih u gradu.

Nema novca za obnovu fasade na Srednjoj tehničkoj školi

Maglai: Zadovoljan sam radom lokalne samouprave

Projekat koji neće biti realizovan ove godine je nastavak radova na fasadu Srednje tehničke škole “Ivan Sarić”. Gradonačelnik je dobio obaveštenje od direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine da nije obezbeđeno 10 miliona dinara za nastavak radova na fasadi škole.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 dana
Komentara: 15
Pregleda: 6408

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

jene maglai

lokalna samouprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.