Komentara: 28
Pregleda: 6450

Maglai: Podržavam formiranje opština Bajmok, Palić i Čantavir

19.12.2013. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
Pre skoro dve godine podneta je inicijativa da Bajmok postane opština. Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai kaže da podržava tu inicijativu i da će naredne godine u februaru i martu ponovo pokrenuti taj projekat. U Srpskoj naprednoj stranci objašnjavaju da nemaju stav po tom pitanju i da do sada u stranci nisu razgovali o toj temi.
Maglai: Podržavam formiranje opština Bajmok, Palić i Čantavir

Prvog februara 2012. godine tadašnjem gradonačelniku su predati potpisi građana da Bajmok bude opština. Sve je ostalo na tom prvom koraku. Cilj ove inicijative, koja je završila u fioci je da ukoliko se formiraju opštine one imaju svoj budžet, imovinu i da se racionalnije troši novac. Meštani će biti motivisani da ostanu u naselju, a ne da odlaze u veće gradove. Tada je prikupljeno 1429 potpisa stanovnika Bajmoka.

Gradonačelnik Jene Maglai kaže da se on zalaže za formiranje opština Čantavir, Palić i Bajmok. Maglai objašnjava da bi to značilo da bi ti delovi grada dobili nadležnost, samostalna budžetska sredstva i zaustavilo bi se propadanje prigradskih naselja.

Naredne godine se planira da se formira stručna komisija, zatim da se izmeni statut grada i onda će građani imati priliku da izađu na referendum i izjasne da li žele da Bajmok bude opština.Gradonačelnik se nada da će 2016.godine kada budu lokalni izbori biti izbori i u opštinama Čantavir, Bajmok i Palić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 6450
Povezane teme

palić

Bajmok

Čantavir

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.