Komentara: 47
Pregleda: 9027

Maglai demantuje pisanje Blica o zapošljavanju u Gradskoj upravi u Subotici

05.12.2014. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Jene Maglai demantuje navode da je za dve godine u lokalnoj administraciji zaposleno 347 ljudi. Čak naprotiv, tvrdi da je broj radnika smanjen za jedanaest.
Maglai demantuje pisanje Blica o zapošljavanju u Gradskoj upravi u Subotici

Naime, u dnevnom listu „Blic“ pojavila se tabela po kojoj je Subotica na prvom mestu u Srbiji po broju zapošljavanja u Gradskoj upravi, odnosno da je u septembru 2012. u Gradskoj kući na neodređeno vreme radilo 224, a u avgustu 2014. godine čak 570 ljudi. Želeći da proverimo tu informaciju pre eventualnog prenošenja kontaktirali smo direktno prvog čoveka grada.

- Ti podaci uopšte nisu tačni i ne znam zbog čega autor teksta nije zatražio relevantne podatke iz Gradske uprave, koji su transparentni javnosti. Nije korektno da se neproverenim ciframa Subotica stavlja na crnu listu, kaže gradonačenik Jene Maglai za sajt subotica.com - U Gradskoj upravi je u septembru  2012. radilo 352, a u avgustu ove  godine 341 lice, što jasno govori da je u pomenutom periodu broj zaposlenih smanjen za 11.

U Gradskoj upravi tvrde da nije tačan ni podatak da jedan ćata dolazi na 185 stanovnika. Po poslednjem popisu stanovništva na teritoriji grada Subotice živelo je 140.358 ljudi, što je znači da jedan opštinar dolazi na 411 stanovnika, tvrde u Gradskoj upravi.

Na crnoj listi opštinskog zapošljavanja, među deset lokalnih samouprava, našao se i Mali Iđoš, gde je navodno u pomenutom period broj zaposlenih porastao sa 42 na 62.

- Ne znam uopšte kako je onaj ko je pravio tabelu došao do tog broja, kada mi po sistematizaciji ne možemo imati toliko zaposlenih – objašnjava Marko Rovčanin, predsednik opštine Mali Iđoš. – Pre dve godine bilo je 47, a sada imamo 37 stalno zaposlenih ljudi. Čak i sa imenovanim i postavljenim licima, broj onih koji rade u opštinskoj upravi daleko je manji od cifre koja se navodi u tabeli.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 47
Pregleda: 9027

Povezana vest

Povezane teme

subotica

jene maglai

gradska kuća

javna preduzeća

zapošljavanje

stranačko zapošljavanje

partijsko zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.