Komentara: 58
Pregleda: 13137

Maglai: Bazen mora da se vrati u vlasništvo grada

17.01.2014. u 16:12h
Gradonačelnik Subotice će početkom naredne nedelje da poništi odluku Gradskog veća od 30. aprila 2012. godine, kada je doneta Odluka o davanju na korišćenje Zatvorenog bazena SRC “Prozivka” Javnom komunalnom preduzeću “Stadion” iz Subotice, rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu.
Maglai: Bazen mora da se vrati u vlasništvo grada

Imovina treba da je u vlasništvu grada, a ne preduzeća “Stadion”, jer sav prihod od izdavanja poslovnih prostora treba da se slije u gradski budžet, a ne “Stadiona” istakao je gradonačelnik, Jene Maglai.

Bazen na Prozivci jednu godinu je bio u ničijem vlasništvu, može da se zaključi iz izlaganja gradonačelnika. On je istakao da je objekta koji je u zemljišnim knjigama u katastru upisan u vlasništvo grada, 30. aprila 2012. godine dat na upravljanje JKP “Stadiona”.

Zatvoreni bazen u naselju Prozivka isknjižen je 2013. iz imovine grada a potom prenet na JKP „Stadion“ koji tu imovinu nije upisao u svoje vlasništvo a pri tom je ubirao prihode.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice:

„Odlukom gradonačelnika iz aprila 2013. imovina u vrednosti 544 miliona dinara je isknjižena i preneta kao imovina JKP „Stadion“. Nakon izgradnje tog objekta 2012. preneto je pravo korišćenja na JKP „Stadion“. JKP „Stadion“ nikada nije upisao pravo korišćenja na svoje ime, za to ne postoje ni zakonski uslovi. Sa druge strane, kada je ova imovina isknjižena iz imovine građana je uvedena u imovinu JKP „Stadion“ ali nije uvedena kao podizanje osnivačkog kapitala nego je osnivački kapital ostao na starom iznosu od preko 100 miliona a 544 miliona je ostalo u internim knjigama tog preduzeća.“

U okviru bazena postoje brojni poslovni prostori koje ima pravo da izdaje samo grad a oni su, kao i delovi tog sportskog centra, bili iznajmljeni privatnim firmama za velike sume bez toga da su gradske vlasti zvanično sa tim bile upoznate. Sve prihode je ubiralo JKP „Stadion“ i to bez osnova, a možda se sve odvijalo i van ovog preduzeća, smatra Maglai, pa će odluka kojom je ovo omogućeno početkom sledeće nedelje biti stavljena van snage. Ovo će verovatno voditi ispitivanju radnji i u ovom JKP kao i u još nekoliko u kojima su primećene slične situacije.

„U ovom objektu imamo nekoliko spornih situacija. Imamo spornu situaciju da je te objekte izdavao JKP „Stadion“ koji nema prava da izdaje poslovne objekte grada. Pare su uplaćivane na račun „Stadiona“ a mogle su samo biti uplaćivane u budžet. Imamo situaciju da se pravio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji gde neki privatnici unose svoj kapital u opremanje dela tog poslovnog prostora. Izdaje se mali bazen preduzeću iz Beograda, da se avansno uplaćuje iznos od 3 miliona dinara i to sve na račun JKP „Stadion“ i taj bazen se izdaje na 7 godina privatnoj firmi. Neki od tih poslovnih prostora koji se koriste ni dan danas nisu izdati, nema ugovora ni dokaza da oni plaćaju zakupninu.“

Maglai: Bazen mora da se vrati u vlasništvo grada

Predsednik Gradskog odbora DS-a je rekao da je ovde reč o tome da gradonačelnik nema ideja. Umesto da se govori o novim investitorima ili poseti ambasadora, on se bavi intrigama. JKP “Stadion” je osnovan da rukovodi sportskim objektima u gradu. Mi smo odgovorni i ponosni da je Subotica dobila jedan od najboljih sportskih objekata, kažu u DS-u.

Maglai je rekao da će u narednom periodu da se ispita poslovanje oko osam preduzeća, među kojima su Zavod za urbanizam i Direkcija za izgradnju grada.

Jene Maglai - Press konferencija Jene Maglai - Press konferencija Jene Maglai - Press konferencija Jene Maglai - Press konferencija Jene Maglai - Press konferencija Jene Maglai - Press konferencija Jene Maglai - Press konferencija Jene Maglai - Press konferencija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 58
Pregleda: 13137

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

Modest Dulić

bazen u subotici

gradski bazen

bazen prozivka

bazen na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.