Komentara: 15
Pregleda: 7365

Lopov ranio policajca kod Feketića

15.12.2014. u 21:46h
Izvor: Subotica.com
Jožef E. (38) iz Srbobrana, lopov koji je najpre ukrao automobil, a potom kod Feketića ranio u rame pripadnika saobraćajne policije Đuricu Vračarića (44), uhapšen je večeras posle skoro dvočasovne potere. Kako je bio naoružan i pružao otpor, prilikom hapšenja je ranjen.
Lopov ranio policajca kod Feketića

Drama je počela danas oko 17 časova u Srbobranu, kada je Jožef E. ukrao automobil „citroen ksara“ i uputio se ka izlazu iz grada. Policajac Vračarić je to video i u patrolnim kolima krenuo u poteru za njim.

Najverovatnije zbog velike brzine kradljivac je sleteo sa nadvožnjaka kod Feketića i izašao iz auta, a kada mu se policajac približio u nameri da ga uhapsi, ovaj je posegnuo za oružjem i ispalio dva hica u Vračarića.

Hrabri policajac je odmah prevezen u Urgentni centar u Novom Sadu i na sreću nije životno ugrožen. Posetio ga je Nebojša Stefanović, ministar policije, i naglasio da će od tužilaštva zahtevati da to delo okarakterišu kao najteže jer se moraju  najoštrije kazniti napadi na policiju.

- "Zajedno sa povređenim bio je i mlađi policajac pripravnik koji je želeo da interveniše, ali mu Vračarić, kao iskusniji kolega, nije dozvolio da se umeša i da rizikuje život, već je sam krenuo u hapšenje i samo zahvaljujući svojoj prisebnosti i iskustvu, jer je 22 godine u službi, uspeo je da prevaziđe tu tešku situaciju" – izjavio je ministar Stefanović.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu Dragan Drašković izjavio je da je policajac Vračarić smešten u Urgentni centar i da je van životne opasnosti.

- "Ima ustrelnu ranu u desnom ramenu, metak je ušao sa prednje strane i polomio ključnu kost i pacijent će uskoro biti operisan", rekao je Drašković.

Lopov ranio policajca kod Feketića

Ministar Stefanović u poseti povređenom policajcu (foto: MUP)

Dok su lekari sanirali povredu saobraćajca, u Feketiću je počela prava filmska potera za napadačem. Pripadnici policije sa teritorije PU Novi Sad i PU Subotica, uz pomoć Žandarmerije, opkolili su celo mesto i saobraćajnice između Srbobrana i Feketića, a u poteru su bili uključeni i specijalno obučeni psi.

Kako nezvanično saznajemo, lopov je ubrzo lociran i uhvaćen u ataru Feketića, a kako je kod sebe imao oružje i pružao je otpor, te je prilikom hapšenja ranjen u stomak i odmah je prevezen u Opštu bolnicu u Vrbasu.

- "Bilo je zaista dramatično, celo selo je u šoku i, na sreću, sve se završilo relativno brzo. Najoštrije osuđujemo ovakve napade na službena lica koja savesno rade svoj posao i brinu za našu bezbednost" – rekao je sa lica mesta Marko Rovčanin, predsednik opštine Mali Iđoš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 7365
Povezane teme

Policija Subotica

saobraćajna policija

feketić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.