Komentara: 9
Pregleda: 10749

Lokalizovan požar u reciklažnom centru "Interkord"

21.08.2012. u 20:56h
Izvor: Večernje novosti
Lokalizovan požar u reciklažnom centru "Interkord"

Vatrogasne jedinice, uz asistenciju policije, komunalnih preduzeća, radnika i građana uspele su da lokalizuju veliki požar koji je izbio oko 13 časova u preduzeću za reciklažu "Interkord" u Subotici.

Nakon potpunog gašenja vatre biće obavljen uviđaj, nakon čega će biti poznat uzrok i materijalna šteta.

Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Subotici Ilije Despotovića oko 14 časova je stigla dojava da je došlo do požara u objektu gde se vrši reciklaža sekundarnih sirovina - najlona i plastike.

On je novinarima izjavio da su vatrogasci, uz podršku policije, komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo", radnika u preduzeću i građana uspeli za sat i po vremena da lokalizuju požar.

Despotović je precizirao da je u požaru na površini od 500 kvadratnih metara, pored samih sirovina, izgoreo i deo jednog objekta, ali da je sprečeno paljenje svih okolnih objekata, među kojima je bila i jedna trafo-stanica.

"U gašenju požara bili angažovani svi pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, kao i dobrovoljna vatrogasna društva iz Bajmoka, Čantavira i Stari Žednik. Što se tiče uzroka požara i visine štete to biti poznato nakon izvršenog uviđaja", rekao je Despotović.

Po pitanju odgovornosti za požar, načelnik Policijske uprave u Subotici Borivoj Mucalj naglasio je da će policija sprovesti sve istražne mere i radnje u saradnji sa istražnim sudijom i tužilaštvom, nakon čega će se znati kolika je šteta.

"Pokušaćemo da utvrdimo šta je uzrok požara ili paljevine, jer postoji razlika u ta dva termina. Ako je u pitanju paljevina, mi ćemo tražiti onoga ko je izvršio paljevinu, a ako je požar videće se šta je kolateralna šteta, ko je učestvovao, ko je propustio dužnu radnju", rekao je Mucalj.

On je na ovom primeru ocenio da su sve službe u Subotici spremne da reaguju na vreme prilikom vanrednih situacija.

"Pripadnici vatrogasne jedinice, policije i komunalnih preduzeća pokazali su spremnost da reaguju blagovremeno kada su u pitanju sve situacije koje ugrožavaju građane Subotice, tako da se oni mogu osećati bezbedno u bilo kojoj vanrednoj situaciji, jer postoji integrisano upravljanje", ocenio je Mucalj.

Na lice mesta izašao je i gradonačelnik Subotice Modest Dulić koji je ocenio da je najbitnije da je požar lokalizovan.

"Brzom intervencijom požar je lokalizovan i više ne preti opasnost od širenja. Ljudi koji su učestvovali u akciji su svoj posao odradili izuzetno profesionalno, moram im se zahvaliti, kao i građanima koji su sami uzeli učešće u gašenju požara", rekao je Dulić.

Po njegovim rečima, u ovom momentu se ne zna kolika je materijalna šteta, a "najbitnije je da ljudskih žrtava nije bilo".

Povezana vest
Veliki požar u okolini Pionira i na Gradskoj deponiji

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 10749

Povezana vest

Povezane teme

požar

vatrogasci

vatrogasna četa

vatrogasna vozila

vatrogasna služba

intercord

interkord

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.