Komentara: 2
Pregleda: 2474

Ledena ploča skinuta, ali hokejaši nastavljaju sa takmičenjima

11.03.2015. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Ledena ploča skinuta, ali hokejaši nastavljaju sa takmičenjima

U sredu, 4. marta, godine gašenjem mašina za led i zvanično je završena sezona leda na Gradskom klizalištu u Subotici za sezonu 2014/15.

Vikend pre toga HK Spartak je organizovao svečano zatvaranje sezone, revijalnim utakmicama svojih selekcija, dok je kao centralno dešavanje bila prijateljska utakmica između juniora HK Spartak i ekipe "Hockey Without Borders" iz Montreala (Kanada).

Malo više od 70-ak dečaka i devojčica, plus gosti iz Kanade su taj dan prikazali svo svoje umeće i znanje, u kojem su mogli da uživaju njihovi roditelji, prijatelji kao i svi ljubitelji hokeja na ledu u našem gradu. Pre završne utakmice, najinteresantije je bilo na utakmici između ekipe "Devojčice HK Spartak" i ekipe U-10 B, koja je zasluženo pripala novoformiranoj selekciji u HK Spartak - devojčice su pobedile 9:7!

Petak 27.02., U17: HK Spartak - HWB Kanada 2:11 (1:3 0:3 1:5)

Subota, 28.02., U17: HK Spartak - HWB Kanada 4:8 (2:3 1:3 1:2)

Ledena ploča skinuta, ali hokejaši nastavljaju sa takmičenjima

HK Spartak U17 je nastupio u sledećem sastavu: Velašević Miloš, Kojić Miloš, Pavlović Filip, Popović Nikola, Popović Marko, Tancoš Gabor, Tancoš Tamaš, Katančić Denis, Katančić Erik, Brcan Ljubomir, Pejović Nemanja, Nešić Mate, Rackov Viktor, Subotić Srđan i Lošonci Adam. Trener: Jaramazović Zoran, Brestovac Uroš.

Ekipa iz Kanade je jednostavno na obe utakmice bila kvalitetniji protivnik, a selekcija U17 HK Spartak je na neki način i pregorela u svojoj prevelikoj želji da se posebno dokaže i pokaže na jednoj ovakvoj proveri, sa rivalom iz zemlje gde je hokej na ledu ubedljivo najpopularniji sport. Prva polovine druge utakmice je donela delimičnu neizvesnost i rezultatski veoma interesantnu utakmicu, ali su opet neke početničke greške skupo plaćene, i gostujuća ekipa je odnela dve zaslužene pobede.

HK Spartak i grad Subotica treba da budu ponosni na činjenicu da je ova ekipa iz Montreala (Kanada) po drugu sezonu za redom izabrala baš naš klub i grad kao svoje domaćine na svom proputovanju po Evropi i odigravanju nekoliko utakmica u regionu. Kvalitetan i stručan rad je dobio svoje prepoznavanje i u ovom obliku, kao i uz veliki broj novih članova HK Spartak u selekcijama U6 i U8, koji od sledeće sezone kreću punom parom sa svojim utakmicama i turnirima.

Ekipe U12/U14 HK Spartak: Sudarević Luka, Đukanović Luka, Burger Aleksa, Đorđević Aleksandar, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Vidaković Matej, Horvat Adam, Pećerić Petar, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Herbatin Oliver,  Horvacki Igor, Konkolj Šok Henrik, Jaramazović Maximilian, Sigulinski Mateja, Feher balint, Feher Čongor, Kiš Matej, Kostić Luka, Šandor David. Treneri: Nolan Morris i Schroeder Donald.

Ekipa "Devojčice": Rac Sabo Lilla, Sekulić Elena, Velček Milica, Vaštag Ivett, Hajdu Nikolett, Rac Sabo Hanna, Miklenović Mellanija, Stantić Sara, Vinčić Smiljana i Kujundžić Ena.

Ledena ploča skinuta, ali hokejaši nastavljaju sa takmičenjima

Ekipa U10 B: Varga Adam, Fazekaš Luka, Vučić Aleksa, Bukvić Nikita, Mirnić Valentin, Ujhelji Hunor, Stantić Dario, Hajdu Mark, Kuntić David i Pećerić Slaven.

Ekipa U8: Konakov Novak, Nimčević Nemanja, Sabo Mate, Vučinić Vasilije, Miladinović Stefan, Benčić Mihajlo, Prčić David, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Lulić Marko, Merković Bojan, Bulatović Danilo i Bem Karlo.

Pored ovih nastupa, početnici HK Spartak iz selekcija U6 i U8 su odigrali svoje revijalne utakmice u sklopu Završnog dana sezone u organizaciji Udruženja "Sport za sve" koja je održana na Gradskom klizalištu u nedelju 01.03.2015. godine, gde su zajedno sa članovima kluba umetničkog klizanja i rekreativnog klizanja demonstrirali svoju mladost i ogromnu ljubav prema sportu.

Na ovoj svečanosti su, između ostalih još i nastupili igrači i igračice koji su ove sezone iz Škole klizanja prešli u Školu hokeja, gde su zadužili svoju kompletnu hokejašku opremu i počeli vredno da treniraju sa svojim "iskusnijim" kolegama: Kujundžić Nikola, Krnajski Jovan, Rajković Martin, Savić Dalibor, Vinčić Teodora, Nimčević Andrej, Kovačević Iva, Pavlović Melanija, Brestovac Relja, Nađ Mateja, Milodanović Filip, Gubičak Leon, Večić Saša, Temunović Vanja, Marton Leon, Milovanović Vuk i Milodanović Ana.

Ledena ploča skinuta, ali hokejaši nastavljaju sa takmičenjima

U utorak 3. marta odigrana je i prijateljska utakmica između seniora i mlađih veterana HK Spartak, koji su na ovaj način stavili tačku na sezonu leda u Subotici, i još jednom pokazali da se hokej na ledu u Subotici igra u svim kategorijama.

Iako leda u Subotici više nema, to ne znači da su takmičarske obaveze naših selekcija gotove, baš naprotiv - selekcija MIX (U12/14/16) ima u petak i subotu dve utakmice u Budimpešti, gde nastupa u finalu VUB Prvenstva Mađarske, ekipa U10 i Ekipa Devojčica u subotu 14.03.2015. nastupaju na međunarodnom turniru u Dunaujvarošu (Mađarska), a selekcija U8 ima turnir u Kiškorošu (21.03.). Posle toga sledi veliki turnir u InLine hokeju u Zagrebu, kao i nastup na najvećem i najjačem turniru u regionu za selekcije U8 i U10 u Beogradu ("Šile 2015" u organizaciji HK Crvena zvezda).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2474
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaški klub spartak

gradsko klizalište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.