Komentara: 1
Pregleda: 2309

Kup Srbije: Fudbaleri Spartaka sutra dočekuju Proleter iz Novog Sada

28.10.2014. u 12:02h > 17:12
Izvor: Subotica.com
Posle uspešno preskočene prve prepreke u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije sutra je za Spartak novi izazov koji dolazi iz Novog Sada, a zove se "Proleter". Utakmica se igra sutra od 13 časova, a ulaz je besplatan.
Kup Srbije: Fudbaleri Spartaka sutra dočekuju Proleter iz Novog Sada

Prošle godine Spartak je stao u polufinalu Kupa, tako da je san o finalu ostao nedosanjan, ali ove godine nova značajno podmlađena ekipa i stare ambicije biće motiv subotičkom superligašu da pokuša još jednom da iznenadi favorite i nađe se u samoj završnici, ili možda učini i korak više.

U šesnaestini finala na Gradskom stadionu u Subotici "pao" je "Radnik" iz Surdulice minimalnim rezultatom 1:0, a već u sledećoj fazi dolazi prvoligaš Proleter iz Novog Sada (Slana Bara).

FK "Proleter" se trenutno nalazi na 4. mestu Prve lige Srbije sa 6 pobeda iz 11 mečeva, a neporaženi su u psolednja 4 kola. U dosadašnjem toku prvenstva postigli su 12, a primili čak 8 pogodaka, od čega 4 u psolednja 4 kola. Spartak sa druge strane posle odličnog starta u prvenstvu prvi put je zapeo an gostovanju Crvenoj zvezdi, zatim primio 5 pogodaka u Novom Sad, od tada igra po principu toplo-hladno i u poslednje tri utakmice u prvenstvu ima seriju poraz-remi-remi.

Igra se jedna utakmica, nema produžetaka, ako bude nerešeno odmah će se pristupiti izvođenju penala. Pobednik Kupa, u nekim kombinacijama čak i finalista, imaće priliku da izađe u Evropu. Spartak je još uvek daleko od toga, ali ide se korak po korak, kao što je to slučaj u prvenstvu.

- "Kup utakmica protiv Proletera nam dolazi u nezgodnom trenutku. Vezali smo tri utakmice bez pobede, u kojima smo na dve pokazali odličnu igru a osvojili bod I ova zadnja protiv Borca kada smo praktično izgubili dva boda u sudijskoj nadoknadi. Na to se nadovezuju povrede I kartoni tako da ćemo na sutrašnju utakmicu izaći u bitno izmenjem sastavu. Nama je praktično dodeljena uloga favorite u ovoj utakmici ali realnost je malo drugačija. Svako ko malo bolje prati prilike u fudbalu zna da je ekipa Proletera veoma iskusna I kvalitetna ekipa, da ima desetak igrača koji imaju prvoligaško iskustvo, a samo par igrača je mlađe od 22-23 godine kad uporedimo sa našim prosekom godina jasno je da će iskustvo biti na strani gostujuće ekipe. Ekipa Proletera je već uspela da izbaci jednog superligaša, ekipu Donjeg Srema I pošto su u prvenstvu osvojili već 20-tak bodova dolaze u Suboticu rasterećeni sa jasnim ciljem da pokušaju da pobede. Što se nas tiče, kao što sam već napomenuo imamo par povređenih igrača, takođe nekolicina će morati da preskoče utakmicu protiv Voždovca zbog kartona pa na osnovu svih tih parametara ćemo sastaviti najbolju kombinaciju koju u ovom trenutku imamo na raspolaganju. Mi, naravno, takođe želimo da odigramo dobru utakmicu I da pobedom obradujemo naše navijače." - izjavio je Petar Kurćubić, šef stručnog štaba Spartaka

Utakmica počinje sutra (sreda) od 13 časova, a ulaz na Gradski stadion je besplatan.

Četvrtfinale tokom jeseni, polufinale i finale dogodine

Sve utakmice osmine finala Kupa Srbije na programu su sutra. Tokom jeseni odigraće se i mečevi četvrtine finala, a dve polufinalne i finalna utakmica će se igrati sledeće godine.

Polufinalisti će igrati po dve utakmice. Iz tih dvoboja po dva najuspešnija kluba će igrati u finalu za pehar Kupa Srbije. Pobednik Kupa Srbije dobiće, osim pobedničkog pehara, i novčanu nagradu od 10 miliona dinara.

U osmini finala igraće se po jedna utakmica. Ako se utakmica u regularnom toku završi bez pobednika, da bi se dobio pobednik meča, neće se igrati produžeci, nego se odmah pristupa izvođenju kaznenih udaraca.

Od ostalih parova u osmini finala sastaju su:  OFK "Beograd" - Čukarički, Partizan - Sloga (Petrovac na Mlavi), Metalac (Gornji Milanovac) - Voždovac, Vojvodina - Sloboda Point (Užice), Rad - Crvena zvezda, Radnički 1923 - Jagodina i Radnički (Niš) - Inđija.

Finale Kupa Srbije po rasporedu planirano je za sredu, 20. maj 2015. godine

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2309

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.