Komentara: 11
Pregleda: 5748

Kroz javne radove posao za 145 lica

20.05.2011. u 17:12h
Izvor: RTV Yueco
Kroz javne radove posao za 145 lica

U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Subotici dodeljeni su ugovori za javni rad za Severnobački okrug. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja proteklih godina kroz razne projekte podstiče zapošljavanje. U Severnobačkom okrugu dodeljeno je 14 ugovora u vrednosti od 20 miliona i 715 hiljada dinara, a u planu je da se kroz javne radove zaposli 145 lica.

Projekti javnih radova odobreni su za oblasti zaštite životne sredine, socijalne i kulturne zaštite, kao i za infrastrukturu. Pored mesnih zajednica “Lovćenac”, Mali Iđoš”, javni radovi su odobreni između ostalog i Goranskom rasadniku, JKP“Čistoći zelenilu”, Gerontološkom centru, Zološkom vrtu na Paliću, koji je ove godine se prvi put prijavio na konkurs za javne radove.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja realizuje aktivne mere za podsticanje zapošljavanja. Od 2006.godine u Subotici odobrena su 53 projekta u vrednosti od 85 miliona dinara, a zapošljeno je 494 Subotičana.

Ove godine odobreni su i projekti javnih radova i za osobe sa invaliditetom. Najteže do posla dolaze Romi, žene i stariji od 50 godina. Subotica je ispod prosečne nezaposlenosti u odnosu na druge gradove u zemlji.

U preduzeću „Al pak“ u okviru programa „Prva šansa“ i subvencija poslodavcu za otvaranje novih radnih mesta biće zapošljeno sedam lica, od kojih je jedna pripravnica.Tokom predhodne dve godine “Al Pak” je uz pomoć subotičke filijale NSZ zaposlilo 24 lica kroz različite programe.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5748
Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao u subotici

subotica posao

prva šansa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.