Komentara: 8
Pregleda: 14170

Krivične prijave zbog prevare i fiktivnog "Kulturnog centra" u Subotici

29.11.2016. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Krivične prijave zbog prevare i fiktivnog "Kulturnog centra" u Subotici

Subotička policija podnela je krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu, protiv tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile više krivičnih dela prevare i stekle protivpravnu imovinsku korist od preko 3,3 miliona dinara.

Ministarstvo kulture i informisanja krajem prošlog meseca podnelo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici protiv NN lica zbog sumnje da je Udruženje građana "Sub–media" izvršilo prevaru, lažno se predstavljalo i falsifikovalo pečat i isprave ministarstva.

Osumnjičeni se terete da su, u toku 2014. i 2015. godine, lažnim oglašavanjem i predstavljanjem doveli u zabludu 13 osoba iz Subotice, nudeći im zaposlenje u Kulturnom centru u Subotici, koji bi trebalo da otvore u gradu i deo je Ministarstva kulture Republike Srbije.

Oštećeni su za obuke i licence, koje su im navodno potrebne za dalji rad, bili u obavezi da uplate po dve hiljade eura.

Pošto se sumnja da ima više oštećenih građana nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, Policijska uprava Subotica ih poziva da se jave u zgradu PU Subotica (Segedinski put 45) ili putem telefona na 630-200.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 14170

Povezane vesti

Povezane teme

kulturni centar

prevara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.